Sv: Brun saus-tråd
Opprinnelig lagt inn av gajamor, her.
Da mister du jo hele spenningsmomentet :sjokkert: Brunsaus skal lages på full varme, røre hele tiden, holde ungene unna, vifta på fullt, rett før det brenner seg (bra tidsangivelse, ikke sant? ) roper man villt etter vann. Tømmer det oppi så dampen står, og så blir alt roligere. Nå er det bare krydringa igjen.
Til kjøttkaker/fiskekaker har jeg oppi en dæsj (1 ss?) chiliketchup, mørk kjøttbuljong, pepper (ikke salt).
Til svinesteik er det utrolig godt med litt sennep istedenfor ketchup. Dijon.
Lysere saus; litt mindre spenning, og lys kjøttbuljong. Evt. grønnsaksbuljong eller fløte.
Sukkerkulør er sånt som min mor kan finne på å bruke 
Nå sa jeg jo ikke at jeg gjorde det som farmor.
Er ganske familiær med din metode. Det blir ofte sånne fine små klumper i den da, som smaker svidd 
|