|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
|
![]() |
#1 |
Expired
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?
Du er ikke seriøs nå? Nei? :ber: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Epikur
|
![]() Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?
Aldri smakt annet enn skikkelig dårlig saus fra dem som driver med bruning. Det smaker og lukter brent mel. Har du noensinne lest en skikkelig oppskrift av en profesjonell kokk der det står at man skal blande smør og mel og svi det brunt?
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Semiaktiv
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?
Søte deg Mim, selvfølgelig ser du ikke brun saus (fra brunet mel), kjøttkaker og erterstuing på matprogram eller i gourmetmatoppskrifter. Det er hverdagsmat. Norsk tradisjonsmat. De lager ikke sånt på TV. Jeg har ei god venninne som er kokk (ordentlig kokk altså, ikke ei som har fått utdannelsen sin ved å se Nigella slikke på fingrene) som bruner mel som bare det. Og det er mange dyktige kokker med henne. Du finner dem kanskje ikke på gourmetrestaurantene nei, men for eksempel på institusjonene. Hundrevis av utdannede kokker som lager sunn norsk hverdagsmat til norske hverdagsmennesker. Av og til står det kjøttkaker med brun saus på menyen, og da lager de brun saus. Slik den skal lages. Og de er gode til det, den smaker ikke brent men brunet (i allefall min kokkevenninnes saus).
__________________
µ 05 07 07 Sist redigert av My : 31-01-07 kl 11:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Semiaktiv
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?Jeg smakte forresten en fantastisk saus til vilt en gang. Jeg husker ikke blandingsforholdet, men den var veldig enkel. Først smelter man sukker i en gryte, så tilsetter man masse balsamicoeddik (det freser skikkelig og hele kjøkkenet stinker) og deretter fløte (og muligens rømme?) Det var alt. Den var helt himmelsk til en veldig mør elgstek. Men husker som sagt ikke hvor mye det var av hver ingrediens. Må huske å spørre hun som lagde den.
__________________
µ 05 07 07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
A friend with benefits
|
![]() Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?
Det hadde vært supert om du hadde spurt, jeg elsker balsamicoeddik nemlig!!!
__________________
Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror mai 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Semiaktiv
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?
Det skal jeg gjøre! Skulle gjerne visst det selv også. (Hun har jobbet på Fossheim hos Brimi, jeg tror det var der hun hadde den fra.)
__________________
µ 05 07 07 |
![]() |
![]() |
![]() |
Trådverktøy | |
Visningsmåter | |
|
|