Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 30-01-07, 14:47   #1
Line*
Expired
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
Line* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de flesteLine* er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Ikke brun smør og mel. Jge har ennå til gode å møte noen som får det til. det blir IKKE godt og det er ebdre å få brunfargen fra sukkerkulør enn å få svidd smak.

Dessuten er det vel bare gamle damer som bruner mel. Ingen som er flinke til å lage mat og/eller har kokkeutdanning gjør det.

Du er ikke seriøs nå? Nei? :ber:

Folk sikler, de som har smakt min mat, når jeg sier at jeg skal lage brun saus. Seriøst!

Line* er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-01-07, 14:57   #2
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Opprinnelig lagt inn av Line*, her.

Du er ikke seriøs nå? Nei? :ber:

Folk sikler, de som har smakt min mat, når jeg sier at jeg skal lage brun saus. Seriøst!

Aldri smakt annet enn skikkelig dårlig saus fra dem som driver med bruning. Det smaker og lukter brent mel. Har du noensinne lest en skikkelig oppskrift av en profesjonell kokk der det står at man skal blande smør og mel og svi det brunt? Har du sett det på et matprogram?

Ingen jeg kjenner som KAN lage mat gjør dette, og jeg ville aldri funnet på det selv. men hvis du sier det, så. Sikkert utmerket saus.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-01-07, 11:13   #3
My
Semiaktiv
 
My sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.554
My har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Har du noensinne lest en skikkelig oppskrift av en profesjonell kokk der det står at man skal blande smør og mel og svi det brunt? Har du sett det på et matprogram?

Søte deg Mim, selvfølgelig ser du ikke brun saus (fra brunet mel), kjøttkaker og erterstuing på matprogram eller i gourmetmatoppskrifter. Det er hverdagsmat. Norsk tradisjonsmat. De lager ikke sånt på TV. Jeg har ei god venninne som er kokk (ordentlig kokk altså, ikke ei som har fått utdannelsen sin ved å se Nigella slikke på fingrene) som bruner mel som bare det. Og det er mange dyktige kokker med henne. Du finner dem kanskje ikke på gourmetrestaurantene nei, men for eksempel på institusjonene. Hundrevis av utdannede kokker som lager sunn norsk hverdagsmat til norske hverdagsmennesker. Av og til står det kjøttkaker med brun saus på menyen, og da lager de brun saus. Slik den skal lages. Og de er gode til det, den smaker ikke brent men brunet (i allefall min kokkevenninnes saus).

Det er ingen tvil om at du er utrolig god til å lage mat, og interessert i mat, så jeg blir litt forundra over å oppdage at også du er av typen som har rukket å kaste din bestemors oppskrifter ut av vinduet før Jamie får sagt parmesan.

Hvit saus med buljong og sukkerkulør er selvfølgelig den sikreste måten, da er man garantert suksess. Særlig hvis man tømmer oppi litt fløte. Og det ville jeg også anbefalt til en nybegynner. Men for de som kan kunsten blir det utrolig god saus når man gjør det på gamlemåten også.

Ellers ler av Kirsebær i denne tråden. Og forguder.

__________________
µ 05 07 07

Sist redigert av My : 31-01-07 kl 11:44.
My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-01-07, 11:18   #4
My
Semiaktiv
 
My sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.554
My har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Jeg smakte forresten en fantastisk saus til vilt en gang. Jeg husker ikke blandingsforholdet, men den var veldig enkel. Først smelter man sukker i en gryte, så tilsetter man masse balsamicoeddik (det freser skikkelig og hele kjøkkenet stinker) og deretter fløte (og muligens rømme?) Det var alt. Den var helt himmelsk til en veldig mør elgstek. Men husker som sagt ikke hvor mye det var av hver ingrediens. Må huske å spørre hun som lagde den.

__________________
µ 05 07 07
My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-01-07, 11:21   #5
LilleLeo
A friend with benefits
 
LilleLeo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Bergen
Innlegg: 12.877
Blogginnlegg: 195
LilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtidLilleLeo har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Opprinnelig lagt inn av Lille*My, her.

Jeg smakte forresten en fantastisk saus til vilt en gang. Jeg husker ikke blandingsforholdet, men den var veldig enkel. Først smelter man sukker i en gryte, så tilsetter man masse balsamicoeddik (det freser skikkelig og hele kjøkkenet stinker) og deretter fløte (og muligens rømme?) Det var alt. Den var helt himmelsk til en veldig mør elgstek. Men husker som sagt ikke hvor mye det var av hver ingrediens. Må huske å spørre hun som lagde den.

Det hadde vært supert om du hadde spurt, jeg elsker balsamicoeddik nemlig!!!

__________________
Lille 04 ~ Engel f/d 07 ~ Lillebror mai 08
LilleLeo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-01-07, 11:23   #6
My
Semiaktiv
 
My sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.554
My har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Opprinnelig lagt inn av LilleLeo, her.

Det hadde vært supert om du hadde spurt, jeg elsker balsamicoeddik nemlig!!!

Det skal jeg gjøre! Skulle gjerne visst det selv også. (Hun har jobbet på Fossheim hos Brimi, jeg tror det var der hun hadde den fra.)

__________________
µ 05 07 07
My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 31-01-07, 11:55   #7
Blondie
ctrl+z
 
Blondie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 23.708
Blogginnlegg: 223
Blondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme omBlondie har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Å lage saus fra bunn av - oppskrifter?

Jeg er redd jeg må begynne å betale dere for mat-tipsene.. :noterer så blekket spruter:

__________________
It takes a forum to raise a child
Blondie er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:33.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no