|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#21 |
Stort sett blid
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-trådJeg bruker sprøstekt løk i brunsausen. Syns det gir en rundere å bedre smak enn "vanlig" løk.
__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
På opplading
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-tråd
Gjør du det til alt som skal ha brunsaus, eller kun til pøler feks? Og blir ikke det klumpete? Eller kanskje det ikke gjør noe?
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06 - Museskritt er også skritt. - |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Lett rørt
|
![]() Sv: Brun saus tråd
Den var altså så god!!!!
__________________
Gutter 04, 08, 11 og jenta 13 + en liten skatt i magen |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Overdriver
Medlem siden: May 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.054
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus tråd
Fargen på sausen er utifra hvor lenge jeg bruner den (jeg bruker sjeldent sukkerkulør). Så lenge du har brunet sausen litt (fått litt brunfarge og derfor brunsaus-smaken) kan du forsåvidt også bruke sukkerkulør for farge. Et par tips: Ikke bruk alt for sterk varme og rør hele tiden. Svak varme og lengre tid gir bedre saus, og det er lettere å få den dype brune fargen uten å få brent smak og brente prikker (sausen er da ødelagt). Dette bør prøves et par ganger for å se hvor langt du kan gå før den får brent smak (en gang du ikke er avhengig av å servere denne sausen). Stort sett avhenger fargen på sausen min på hvor lang tid jeg gidder å bruke på den.
__________________
Fru Snurp (70tallet) og Gla'gutten ♥ (2008) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Brun saus-trådOg sausen blir best om du gir deg gooood tid når du bruner. Ikke så sterk varme, og la den stå mens du rører litt av og til. Farmor brukte sikkert 2 timer på å lage bruning til saus. Den sto der og godgjorde seg mens hun gjorde andre ting. |
![]() |
![]() |
#27 |
Overdriver
Medlem siden: May 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.054
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-tråd
__________________
Fru Snurp (70tallet) og Gla'gutten ♥ (2008) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stort sett blid
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-tråd
Jeg bruker det kun til kjøttkaker i brun saus og når jeg skal lage lapskaus. Syns ikke den blir klumpete nei. Løken "løser seg litt opp" mens smaken blir igjen.
__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Travelt opptatt
|
![]() Sv: Brun saus-tråd
Da mister du jo hele spenningsmomentet :sjokkert: Brunsaus skal lages på full varme, røre hele tiden, holde ungene unna, vifta på fullt, rett før det brenner seg (bra tidsangivelse, ikke sant?
__________________
Litjtausa 06. Lille skatt 07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Brun saus-tråd
Nå sa jeg jo ikke at jeg gjorde det som farmor. |
![]() |
![]() |
#31 |
Travelt opptatt
|
![]() Sv: Brun saus-tråd
Kunsten er å få mannen til å komme med vann før det svir seg.
__________________
Litjtausa 06. Lille skatt 07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
På opplading
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-tråd
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06 - Museskritt er også skritt. - |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Kjernesnill
|
![]() Sv: Brun saus-trådJeg har et kjempetips til svinestek eller svinekjøtt, nemlig ingefær. I gamle dager da det bare fantes ingefær malt og tørket i pose brukte moren min dette til å gni inn i svinesteika, etterpå ble stekekraften brukt til å lage deilig brun saus med ingefærsmak. Snadder.
__________________
2003 - 2007 Fake it 'til you make it |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Dramaqueen
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Nordens Paris
Innlegg: 1.402
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-trådHeter det ikke brunsaus i stedet for brun saus? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Travelt opptatt
|
![]() Sv: Brun saus-tråd
Siden Shamu snakker om flere forskjellige typer brune sauser, blir det riktig å dele ordet. Hadde hun snakket om den eneste riktige brunsausen som finnes (dvs pappa sin), skulle det vært sammensatt.
__________________
Litjtausa 06. Lille skatt 07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
ღ EaRtH ღ AnGeL ღ
|
![]() Sv: Brun saus-trådJeg bruker ikke noe spesielt slags type krydder i sausene til forskjellige kjøtt typer.
__________________
Angelique |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Type R ;)
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Nord
Innlegg: 8.453
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-tråd
__________________
Honda som ikke kjører Honda bil for tiden ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Brun saus-trådJeg bruker bare salt, pepper, buljong og stekekraft for å krydre sausen. For litt forandring bruker jeg av og til å ha i litt creme fraiche eller fløte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
.
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 3.361
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brun saus-tråd
Sånn gjør jeg det også! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|