Sv: Hva MÅ du ha på/til julefrokosten?
Det største og viktigste måltidet for meg er frokost 1. dag jul. Mer julebrunch kl 12. Det er det måltidet jeg bruker lengst tid på å dekke og servere. Og vi er som regel mange til bords.
- Fint og grovt nystekt brød, dansk rugbrød, lefser, div kjeks.
- Ribbe, pølse, medisterkaker fra kvelden før.
- Karrisild, sennepssild, sursild
- Ostefat, alpeost, blåmuggost, brie er ett minimum, med honning og walnøttkjerner og fiken marmelade.
- Div spekepølser som elgpølse, rødvinspølse, spekeskinke m.m
- Honning og sennepsmarinert skinke og julesylte
- Lun grov leverpostei med sprø bacon, og røbetsalat
- Cabaret m/remulade, jupp - det må stå på frokostbordet. Og min er ikke sånn man finner på typisk hotellbuffet
- Reker m/avocado og sitron
- Laks og eggerøre
- Roastbeef m/sylteagurk, rødløk og remulade
- Aprikosmarmelade og multesyltetøy
- Div garnityr, tomat, paprika, agurk, stangselleri, druer
- Melk, div juicer, kaffe, te
Vi sitter til bords noen timer. Har fisk 1. dag jul til middag, for brunchen sitter i lenge.
Vi har dette 2. dag frokost også, men ikke like høytidlig. Også har vi som regel en spillkveld med venner og naboer, de får samme mat, men da kalles det kveldsmat.
__________________
<<< When nothing goes right - go left >>>
Sist redigert av Fløyel : 08-12-24 kl 23:51.
|