Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Kultur og underholdning > Glitterchicks film- og musikkforum

Matvareindustriens hemmeligheter

Glitterchicks film- og musikkforum Film, tv-serier og musikk

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 07-01-13, 10:33   #61
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Soya og mais er visstnok bedre proteinkilder for ku enn de kornsortente vi produserer i Norge.

Men kuer er jo ikke ment å spise hverken soya, mais eller andre korn. Kuer skal spise gress. Andre steder klarer de å ha gressbeitende kyr. I usa får du kjøpt kjøtt fra gressbeitende dyr, det står på pakka. Er det forskjell på kyr i kjøtt og melkeproduksjon, kanskje?

  Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 10:36   #62
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av konsulenten, her.

I usa får du kjøpt kjøtt fra gressbeitende dyr, det står på pakka. Er det forskjell på kyr i kjøtt og melkeproduksjon, kanskje?

Det gir vel mye dyrere melk, og folk er jo lite villige til å betale mer for dyrevelferd.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 11:20   #63
Pøblis
Panzerekstremfeminist
 
Pøblis sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 19.234
Blogginnlegg: 357
Pøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Uten at jeg vet det minste om melkeproduksjon, så er det vel et problem at beitesesongen er så kort i Norge? I andre land kan jo dyr beite hele året, det kan de jo ikke her. Jeg vet at dette fordyrer hestehold i Norge i forhold til andre land, og regner med at dette gjelder for produksjonsdyr også?

__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West
Pøblis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 11:37   #64
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av pøbelsara, her.

Uten at jeg vet det minste om melkeproduksjon, så er det vel et problem at beitesesongen er så kort i Norge? I andre land kan jo dyr beite hele året, det kan de jo ikke her. Jeg vet at dette fordyrer hestehold i Norge i forhold til andre land, og regner med at dette gjelder for produksjonsdyr også?

Dette sa slakteren (fra idsøe) når jeg diskuterte dette med han.

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 11:54   #65
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Jeg skjønner at kuer nødvendigvis må få noe å spise om vinteren også. Men at det må være soya har jeg ikke noe særlig forståelse for.

  Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 11:59   #66
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av Dixie Diner, her.

Det gir vel mye dyrere melk, og folk er jo lite villige til å betale mer for dyrevelferd.

Det er utrolig synd at folk bryr seg så lite både om dyra og kvaliteten på det de putter i munnen.

  Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:08   #67
Pøblis
Panzerekstremfeminist
 
Pøblis sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 19.234
Blogginnlegg: 357
Pøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Jeg ferdes i kretser hvor folk er opptatt av matproduksjon og dyrevelferd og hvor folk er villige til å betale for matvarer som er produsert på en god måte. Det er vanskelig å få tak i slik mat mange steder. Jeg er heldig, for min nærmeste matbutikk har både økologisk kylling, frilandsgris, kjøttproduserende økologisk storfe, økologiske egg, ost fra norkse småskalaprodusenter etc. Så vidt jeg har forstått er det veldig vanskelig for småskalaprodusenter å få innpass i kjedebutikkene. Ergo blir dette litt en høna eller egget-debatt. Hvis man ikke har tilgang på etiske varer, er det vanskelig å kjøpe dem også. Suksessen til mathallen i Oslo og bondens marked og sånn, tilsier vel at det er et marked der ute, og jeg vil tro at det økende fokuset som folk har på ren og sunn mat, faktsk medfører en økt etterspørsel etter dette. Så å si at folk generelt bryr seg om dyr og kvalitet på mat, blir litt unyansert synes jeg.

__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West
Pøblis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:14   #68
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.132
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av konsulenten, her.

Men kuer er jo ikke ment å spise hverken soya, mais eller andre korn. Kuer skal spise gress. Andre steder klarer de å ha gressbeitende kyr. I usa får du kjøpt kjøtt fra gressbeitende dyr, det står på pakka. Er det forskjell på kyr i kjøtt og melkeproduksjon, kanskje?

De aller fleste kyr i Norge spiser gress i beitesesongen, den strekker seg fra mai til september der klimaet er best. Vi beiter fra ca 20 juni til ca 10 september. Men grovfôr (gress eller konservert gress) er ikke nok til å dekke kaloribehovet for ei moderne melkeku. Hun melker oftet oppimot 35 kg melk hver dag, på bare grovfôr vil hun melke halvparten og mindre.

En kjøttku har ikke riktig like stort behov for kalorier og får mindre kraftfôr, men de fleste okser som fores fram til slakt i Norge får ganske store mengder kraftfôr, mellom 1 og 6 kg alt etter produksjonsmåte.

Når det ikke er beitesesong, får kyrne konsevert gress enten som silo (vått gress med konserveringsmiddel på) eller høy. Dette utgjør ca 70% av kuas matrasjon. Resten dekkes opp av kraftfôr som lages av korn, mais og soya. Det er en del politikk i dette, for bla regnes ikke importert kraftfôr råvare inn i regnestykket om selvforsynings grad. Dernest så ønskes det politisk å fôre på mye norsk korn, men dette er ikke optimalt ernæringsmessig for kua i tillegg til at det produseres på langt nær nok norskt korn til å dekke behovet.

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:16   #69
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Men det er jo ikke sånn at valget kun står mellom Grøstad gris og svinekjøttdeig fra Rema, slik mange ser ut til å mene. Det går faktisk an å velge vegetarisk noen ganger når man ikke får tak i, eller ikke har råd til annet. Det gagner miljøet også. Det er den der "kjøtt på bordet for enhver pris" jeg synes er tragisk.
I klekkeriene drepes forresten alle nyklekkede hannkyllinger ved å gasses eller kvernes ihjel. De brukes ikke i kjøttproduksjonen fordi de er for små, ikke riktig rase. Såvidt jeg vet får jo økologiske gårder også høns fra klekkerier.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:18   #70
Pøblis
Panzerekstremfeminist
 
Pøblis sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 19.234
Blogginnlegg: 357
Pøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Jeg spiser minst to kjøtt/fiskefrie middager i uken, Dixie.

__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West
Pøblis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:18   #71
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Flinka.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:28   #72
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.132
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av Dixie Diner, her.

Men det er jo ikke sånn at valget kun står mellom Grøstad gris og svinekjøttdeig fra Rema, slik mange ser ut til å mene. Det går faktisk an å velge vegetarisk noen ganger når man ikke får tak i, eller ikke har råd til annet. Det gagner miljøet også. Det er den der "kjøtt på bordet for enhver pris" jeg synes er tragisk.
I klekkeriene drepes forresten alle nyklekkede hannkyllinger ved å gasses eller kvernes ihjel. De brukes ikke i kjøttproduksjonen fordi de er for små, ikke riktig rase. Såvidt jeg vet får jo økologiske gårder også høns fra klekkerier.


__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:29   #73
Maverick
Offline
 
Maverick sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 50.833
Blogginnlegg: 1277
Maverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme omMaverick har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Den der "kjøtt på bordet for enhver pris" er ganske så ukjent i min omgangskrets, Dixie. Derimot var den vel svært mye mer utbredt da jeg vokste opp på bøgda. Midt blant alle fjøsene og beitemarkene.

Maverick er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:31   #74
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av pøbelsara, her.

Jeg er heldig, for min nærmeste matbutikk har både økologisk kylling, frilandsgris, kjøttproduserende økologisk storfe, økologiske egg, ost fra norkse småskalaprodusenter etc.

Ja, da er du heldig. I min butikk (Meny) innskrenkes utvalget hele tiden. Det er mye jeg fikk tak i før av ferskvarer som ikke er der lenger. Jeg antar det forsvinner fordi folk ikke kjøper det. Det er synd for oss som vil og er villige til å betale. Når det er sagt har de vært ganske greie til å bestille varer til meg når jeg har spurt etter noe spesielt.

  Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:33   #75
Pøblis
Panzerekstremfeminist
 
Pøblis sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 19.234
Blogginnlegg: 357
Pøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme omPøblis har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av konsulenten, her.

Ja, da er du heldig. I min butikk (Meny) innskrenkes utvalget hele tiden. Det er mye jeg fikk tak i før av ferskvarer som ikke er der lenger. Jeg antar det forsvinner fordi folk ikke kjøper det. Det er synd for oss som vil og er villige til å betale. Når det er sagt har de vært ganske greie til å bestille varer til meg når jeg har spurt etter noe spesielt.

Det er ikke sikkert det har med at folk ikke kjøper. Det har vært mye snakk om hvor vanskelig det er for de små å få tilgang på hylleplass i kjedene.

__________________
I myself have never been able to find out precisely what feminism is: I only know that people call me a feminist whenever I express sentiments that differentiate me from a doormat or a prostitute. Rebecca West
Pøblis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:38   #76
Skremmern
Ringskrømt
 
Skremmern sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Øst
Innlegg: 20.273
Blogginnlegg: 3
Skremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme omSkremmern har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av Maverick, her.

Den der "kjøtt på bordet for enhver pris" er ganske så ukjent i min omgangskrets, Dixie. Derimot var den vel svært mye mer utbredt da jeg vokste opp på bøgda. Midt blant alle fjøsene og beitemarkene.

__________________
2003 2007 2009 2011
Skremmern er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:44   #77
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av Dixie Diner, her.

Men det er jo ikke sånn at valget kun står mellom Grøstad gris og svinekjøttdeig fra Rema, slik mange ser ut til å mene. Det går faktisk an å velge vegetarisk noen ganger når man ikke får tak i, eller ikke har råd til annet. Det gagner miljøet også. Det er den der "kjøtt på bordet for enhver pris" jeg synes er tragisk.

Det er begrenset hvor mange biffer det er på em ku. det er problematisk at folk bare skal ha muskelkjøtt. Jeg har begynt å spise lever hver uke. Jeg ønsker å spise mer organer og innmat, men det er irriterende vanskelig å få tak i. Vi kjører 6 mil i blant til et slakteri. Noen ganger bestiller jeg på nett. Hvis folk hadde spist mer sv hvert dyr så hadde man ikke trengt å slakte så mange.

Noen som vet hvor jeg kan få tak i hjerter fra lam eller vilt?

  Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:49   #78
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

I min butikk finnes det heller ikke kjøtt med bein på. Det er biff eller karbonadedeig. Hvor blir det av beina som jeg kunne kokt kraft på? Blir det kastet? Har funnet noen frosne kraftbein fra gilde, det er det eneste. Og i fiskedisken så de rart på meg da jeg ba om haler, bein og hoder til kraftkoking. De får bare fileter inn i butikken. Sukk.

  Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:50   #79
Novla
Bør lage seg en tittel selv
 
Novla sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.919
Novla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt liktNovla er virkelig godt likt
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Her i byen pleier faktisk Eurospar å ha lammehjerter i sesongen, men om de har det over hele landet, eller om det er mulig å få tak i ellers i året, vet jeg ikke.

Og angående kjøtt med bein på; jeg har funnet bibringe både hos Eurospar og diverse Coop-butikker; pleier å koke dem til kjøttet er helt mørt, plukke av det fineste kjøttet for å bruke det til mat, og så koker jeg videre på beina og andre rester til jeg har fantastisk kjøttkraft.

__________________
Småen 2010, Knøttet 2013
Novla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-01-13, 12:52   #80
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.132
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Matvareindustriens hemmeligheter

Opprinnelig lagt inn av konsulenten, her.

Det er begrenset hvor mange biffer det er på em ku. det er problematisk at folk bare skal ha muskelkjøtt. Jeg har begynt å spise lever hver uke. Jeg ønsker å spise mer organer og innmat, men det er irriterende vanskelig å få tak i. Vi kjører 6 mil i blant til et slakteri. Noen ganger bestiller jeg på nett. Hvis folk hadde spist mer sv hvert dyr så hadde man ikke trengt å slakte så mange.

Noen som vet hvor jeg kan få tak i hjerter fra lam eller vilt?

Kom hit i oktober, så kan du høste selv. Vi slakter både lam og gris hjemme
Evt ring og hør med nærmeste slakteri. Du får helt sikkert kjøpe derifra.

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no