Sv: Jean Paul = østkantstil?
På ungdomskolene går barna på skole i nærmiljøet og mange følger sikkert uskrevne kleskoder som er litt stedsbetinget. Mens på videregående kan man velge skole fritt og elevgruppene er mer sammensatt av folk fra ulike bydeler. Tror til og med mange velger videregående skole med tanke på å komme i et miljø en selv ønsker å identifisere seg med, også i klesveien (som en slags uniformering).
Ellers synes kanskje ikke det er så merkelig at man er lite kjent utenfor eget territorium. Jeg kjenner store deler av byen godt men forstår hvorfor andre ikke nødvendigvis gjør det. Uavhengig av hvilken by eller hvilket sted man kommer fra så kjenner vel de fleste lokalmiljøet sitt best og ferdes mest i områder i nærheten av der man bor? Oslo sentrum er det naturlig for de fleste å dra til og dermed bli kjent, kanskje også til andre steder som har fine shoppingmuligheter, turområder eller severdigheter. Men til andre bomiljøer drar man vel helst hvis man har kjentfolk man skal besøke eller man av andre grunner har ærend der. Med 15 store bydeler i Oslo tar det litt tid før man rekker å bli kjent rundt om.
Kanskje det bør være obligatorisk på skolen å dra på klassetur med t-banen til alle linjenes endestasjoner for eksempel? Og gjerne samtidig studere hvordan ungdom der kler seg, kanskje til og med få i oppgave å dramatisere opplevelsen med særegne kostymer etterpå? 
Sist redigert av Nefertiti : 18-12-10 kl 12:46.
|