Sv: Jean Paul = østkantstil?
For ca 20 år siden flyttet jeg fra østkant til vestkant i Oslo, midt i ungdomsskoletiden. Da var Jean Paul definitivt et vestkantmerke, sammen med Nevicajakker, cordbukser, seilersko og mange andre merker i maritimt-inspirert stil. Østkantstilen på samme tid var ofte av merkene bikbok, pocoloco, Ball, steinvaska jeans, semskede støvletter eller mephistosko. Det var utrolig hvor store forskjellene var!
Gjett hvem som opplevde motekræsj 
Det var heller ikke uvanlig at de på vestkantskolen aldri hadde tatt tbanen (eller trikken som de kalte den, etter den gamle holmenkolltrikken) østover i byen, eller at de på østkantskolen aldri hadde tatt tbanen vestover. Hvorfor skulle man det liksom, man var ungdom og hadde vennene sine i nærheten av der man selv bor. Bare en apropos som sier litt om skillet.
Blant ungdomsskoleelever vil jeg påstå at klesstilen er ganske ulik på Oslos østkant og vestkant (*generaliserer*). Oslo er en relativt stor by og folk inspireres av ulike moter i ulike miljøer. Noen ganger vil betalingsevne bestemme motebildet (bydelene på vestkanten har flere innbyggere som har evne til å handle dyre merkeklær). Ofte blandes det mer på videregående for da mingles det mer på tvers av byen, men også her vil noen skoler skille seg ut som å ha et flertall elever som er mer eller mindre sossete, snobbete, skatere, hiphopete (jeg vet ikke hva de kaller seg nå *gammel*) etc.
Hos 'vanlige voksne' er vel ikke forskjellene så stereotyp. Men det er fortsatt ikke uvanlig at du vil kunne gjette hvilken del av byen voksne Osloboere kommer fra ved å se på klærne deres, det er ofte en viss forskjell på vestkant- og østkantpreferanser i klesveien. Men også mange som havner et sted i mellom selvfølgelig, f.eks alle pent sortkledde, både bosatt i sentrumsnære bydeler og ellers rundt om
*mimre mimre, ble engasjert her ja*
|