|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#101 |
Lysende norsk flaskekoker
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttråden
Det er ikke antallet det kommer an på, men tykkelsen |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Musk
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 8.031
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttråden
Vi hadde ogsaa fra Kjöttbasaren (importert hit, dvs. utvalgt og medbrakt av meg selv) og det var tidenes beste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
navnet sjemmer ingen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenJeg laget kålerabistappe av tre store kålerabi, noen gulrøtter, smør, fløte, salt, pepper og litt muskattnøtt. Til og med svigerinna som ikke kan si noe positivt skrøt av den. Pinnekjøttet var også nydelig og den lille stunda i ovnen setter virkelig smak på hele greia. Også lefsene. Jeg blir sulten på mer bare av å tenke på det. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
godtemonster
Medlem siden: Feb 2007
Innlegg: 6.359
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenVi hadde deilig Lofoten pinnekjøtt i dag - nydelig! Men sambo klarte å svi(!) kålrabien så det ble bare en bitteliten porsjon kålrabistappe med brent smak. Skikkelig nedtur. Men det deilige karamellpuddingen gjorde det hele litt bedre.
__________________
Gutta -04 og -07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Trøtt
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenVi hadde også pinnekjøtt med honning i dag:
__________________
2006 - 2012 - 2012 |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Under cover
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.360
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenPinnekjøtt og lefse har jeg aldri hørt om før. Hvordan spiser dere det, og hvilken slags lefse? Har dere noe annet enn bare pinnekjøtt inni?
__________________
My mind is wandering and I can't find it...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Glad
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttråden
Potetlefse eller vestlandslefse, dersom du ikke har en mor som baker slikt. Jeg pleier å ha potet og pinnekjøtt inni, resten av tilbehøret spiser jeg ved siden av. For i motsetning til Koma foretrekker jeg mine litt tynnere slik at jeg klarer å gape over.
__________________
Eldsteturbo 06, lilleturbo 08, og sisteturbo september 11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Lysende norsk flaskekoker
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenSlik lages en pinnekjøttburrito: |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Glad
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttråden
Eller som jeg er vokst opp med: dyppe klingen i fettet. Men nå er jeg blitt litt mer sivilisert og tar enten krafta på tallerkenen, eller i en egen kopp ved siden av. Dobbeldipping er æsj.
__________________
Eldsteturbo 06, lilleturbo 08, og sisteturbo september 11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Under cover
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.360
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenFascinerende
__________________
My mind is wandering and I can't find it...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
navnet sjemmer ingen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenJeg spiser tynnlefsa (ikke vestlandslefse) med pinnekjøtt, poteter, kålrotstappe og fett inn. Smaker himmelsk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.938
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenSom tidligere nevnt, har jeg med suksess servert pinnekjøtt med lefse på tapasbordet. Grei måte å bruke opp rester på. Vi har lefse, renskåret pinnekjøtt og kålrabistappe. Det er godt med litt rømme (syrlig) og litt chutney (søtlig) til dette. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
I tropene
Medlem siden: Jun 2008
Innlegg: 2.497
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenPerfekt resultat for denne debutanten!
__________________
Lillesøster mai-08 Storebror feb-05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Introvert optimist
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttråden
Jeg gjør som Beata beskriver. Koker litt og lar potetene stå i det varme vannet etterpå. Fungerer helt fint.
__________________
Nenne Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Absolut ateist
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenFader, pinner av får er jo helt umulig å gnafse på i tide og utide. Pinner av svin har mye mer kjøtt og mindre fett. Fatter ikke hvorfor det ikke er mer utbredt når det er SÅ mye bedre.
__________________
Tøs Indigo, Indigo ta meg med, til en regnbue langt av sted, under en dyne skal det skje og plutselig er vi tre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Glad
|
![]() Sv: Den store pinnekjøttråden
Umulig? Nei langt ifra. Her gnafses de både i varm og kald tilstand. Men kanskje du kan gjøre et framstøt mot kjøttprodusentene, slik at allmuen får vite om alternativet. Jeg har (som antydet i din tråd) aldri hørt om pinnekjøtt av svin før, ei heller sett det i butikken. Men jeg er nysgjerrig og kunne godt tenke meg å smake.
__________________
Eldsteturbo 06, lilleturbo 08, og sisteturbo september 11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Jazzbabe
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Elvebyen
Innlegg: 1.640
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenUrøkt pinnekjøtt, ligger i vann i 24 timer. Vannet byttes etter 12 timer. Jeg koker/damper den på tradisjonelt vis i ca 3 timer (vann opp til pinnene). Brunes ikke i stekepanne/ovn.
__________________
![]() ![]() Sist redigert av Mamarazzi : 30-12-08 kl 02:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Jazzbabe
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Elvebyen
Innlegg: 1.640
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttråden
Denne varianten skal jeg jammen prøve til neste år!
__________________
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Jazzbabe
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Elvebyen
Innlegg: 1.640
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Den store pinnekjøttrådenJeg synes forresten at rotmosen (kålrabistappa) blir bedre hvis man bytter ut gulrøtter med poteter. Den blir litt mildere - se oppskrift over
__________________
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Emneord |
julemat, pinnekjøtt |
|
|