Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Den store pinnekjøttråden

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 25-12-08, 18:34   #101
Koma
Lysende norsk flaskekoker
 
Koma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 3.627
Blogginnlegg: 66
Koma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Opprinnelig lagt inn av Beata, her.

Du og med lefse? Men bare tre stk var da ikke stort. Hilsen storspiser.

Det er ikke antallet det kommer an på, men tykkelsen For akkurat som når jeg lager taco eller burrito e.l. så klarer jeg ikke begrense meg. Det er ikke fullt før lefsen sprekker for å si det sånn.

Koma er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 19:28   #102
liefje
Musk
 
liefje sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 8.031
liefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de flesteliefje er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Pinnekjøtt fra Kjøttbasaren, stappe av 3 kålrøtter og 6 gulrøtter, masse smør, en skje creme fraiche og en dæsj matfløte, poteter, akevitt og Hansa juleøl.

Vi hadde ogsaa fra Kjöttbasaren (importert hit, dvs. utvalgt og medbrakt av meg selv) og det var tidenes beste.

Vi tok en sjanse og prövde oss paa det med risting i ovnen under grillen et par minutter, og det ble veldig bra. Selvsagt hadde vi alt for mye tilbehör og alt for mye pinnekjött, men det er jo saa mye bedre enn alternativet.

liefje er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 19:38   #103
Chanett
navnet sjemmer ingen
 
Chanett sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
Chanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt av
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Jeg laget kålerabistappe av tre store kålerabi, noen gulrøtter, smør, fløte, salt, pepper og litt muskattnøtt. Til og med svigerinna som ikke kan si noe positivt skrøt av den. Pinnekjøttet var også nydelig og den lille stunda i ovnen setter virkelig smak på hele greia. Også lefsene. Jeg blir sulten på mer bare av å tenke på det.

Chanett er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 20:32   #104
Tangina
godtemonster
 
Tangina sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Innlegg: 6.359
Tangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner tilTangina er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Vi hadde deilig Lofoten pinnekjøtt i dag - nydelig! Men sambo klarte å svi(!) kålrabien så det ble bare en bitteliten porsjon kålrabistappe med brent smak. Skikkelig nedtur. Men det deilige karamellpuddingen gjorde det hele litt bedre.

__________________
Gutta -04 og -07
Tangina er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 20:57   #105
Palmen
Trøtt
 
Palmen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 10.571
Blogginnlegg: 178
Palmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Vi hadde også pinnekjøtt med honning i dag: !!

Etter at kjøttet var godt dampet penslet jeg med honning (en drøy teskje på en kilo kjøtt) og brunet i ovnen i et par minutter. Nam!

For å si det slik, vi to spiste nesten en kilo pinnekjøtt og stappe av nesten en kilo kålrot.

__________________
2006 - 2012 - 2012
Palmen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 20:59   #106
Arran
Under cover
 
Arran sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.360
Arran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Pinnekjøtt og lefse har jeg aldri hørt om før. Hvordan spiser dere det, og hvilken slags lefse? Har dere noe annet enn bare pinnekjøtt inni?

__________________
My mind is wandering and I can't find it...
Arran er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 21:23   #107
Dali
Glad
 
Dali sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 5.024
Blogginnlegg: 33
Dali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Opprinnelig lagt inn av Arran, her.

Pinnekjøtt og lefse har jeg aldri hørt om før. Hvordan spiser dere det, og hvilken slags lefse? Har dere noe annet enn bare pinnekjøtt inni?

Potetlefse eller vestlandslefse, dersom du ikke har en mor som baker slikt. Jeg pleier å ha potet og pinnekjøtt inni, resten av tilbehøret spiser jeg ved siden av. For i motsetning til Koma foretrekker jeg mine litt tynnere slik at jeg klarer å gape over.

__________________
Eldsteturbo 06, lilleturbo 08, og sisteturbo september 11.
Dali er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 21:40   #108
Koma
Lysende norsk flaskekoker
 
Koma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 3.627
Blogginnlegg: 66
Koma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Slik lages en pinnekjøttburrito:

Jeg legger en Vestlandslefse på en serviett, og moser potet godt ned i lefsen i ett tynt lag. Mårpølsen skjæres i små biter og rent pinnekjøtt strimles godt. Dette legges ovenpå potetmassen. Det avsluttes med kålrabistappe på toppen, og den rulles sammen, brettes opp i bakenden og spises med hendene. For de som liker det, kan man holde klingen vertikalt mens man drypper pinnekjøttkraft ned i klingen.

Koma er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 21:44   #109
Dali
Glad
 
Dali sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 5.024
Blogginnlegg: 33
Dali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Opprinnelig lagt inn av Koma, her.

For de som liker det, kan man holde klingen vertikalt mens man drypper pinnekjøttkraft ned i klingen.

Eller som jeg er vokst opp med: dyppe klingen i fettet. Men nå er jeg blitt litt mer sivilisert og tar enten krafta på tallerkenen, eller i en egen kopp ved siden av. Dobbeldipping er æsj.

__________________
Eldsteturbo 06, lilleturbo 08, og sisteturbo september 11.
Dali er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 22:00   #110
Arran
Under cover
 
Arran sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.360
Arran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Fascinerende

__________________
My mind is wandering and I can't find it...
Arran er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 22:37   #111
Chanett
navnet sjemmer ingen
 
Chanett sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.327
Chanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt avChanett har mye å være stolt av
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Jeg spiser tynnlefsa (ikke vestlandslefse) med pinnekjøtt, poteter, kålrotstappe og fett inn. Smaker himmelsk.

Chanett er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 22:43   #112
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.938
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Som tidligere nevnt, har jeg med suksess servert pinnekjøtt med lefse på tapasbordet. Grei måte å bruke opp rester på. Vi har lefse, renskåret pinnekjøtt og kålrabistappe. Det er godt med litt rømme (syrlig) og litt chutney (søtlig) til dette.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-12-08, 23:32   #113
Karima
I tropene
 
Karima sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2008
Innlegg: 2.497
Karima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt liktKarima er virkelig godt likt
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Perfekt resultat for denne debutanten!

__________________
Lillesøster mai-08
Storebror feb-05
Karima er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-12-08, 15:33   #114
Nenne
Introvert optimist
 
Nenne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Telemark
Innlegg: 24.329
Blogginnlegg: 202
Nenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Opprinnelig lagt inn av Elisabet, her.

Men hvordan i alle dager koker en mandelpoteter så det ikke bare blir mos? Jeg bommer hver gang jeg. Koker dem aldri mer enn 15 minutter, men når jeg kjenner på dem første gangen etter 10 minutter så er de harde fortsatt, men etter 15 minutter er det bare sprukne poteter.

Jeg gjør som Beata beskriver. Koker litt og lar potetene stå i det varme vannet etterpå. Fungerer helt fint.

Opprinnelig lagt inn av Beata, her.

Kanskje du kan skru av potetvannet etter ti minutter, og bare la de trekke de siste par minuttene? Kanskje skulle man laget en spinoff om hvordan koke poteter?

__________________
Nenne

Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
Nenne er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-12-08, 16:32   #115
Sitron
Absolut ateist
 
Sitron sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.113
Blogginnlegg: 48
Sitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme omSitron har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Fader, pinner av får er jo helt umulig å gnafse på i tide og utide. Pinner av svin har mye mer kjøtt og mindre fett. Fatter ikke hvorfor det ikke er mer utbredt når det er SÅ mye bedre.

__________________
Tøs
Indigo, Indigo ta meg med, til en regnbue langt av sted, under en dyne skal det skje og plutselig er vi tre.
Sitron er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-12-08, 20:55   #116
Dali
Glad
 
Dali sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 5.024
Blogginnlegg: 33
Dali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelenDali er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Opprinnelig lagt inn av Sitron, her.

Fader, pinner av får er jo helt umulig å gnafse på i tide og utide. Pinner av svin har mye mer kjøtt og mindre fett. Fatter ikke hvorfor det ikke er mer utbredt når det er SÅ mye bedre.

Umulig? Nei langt ifra. Her gnafses de både i varm og kald tilstand. Men kanskje du kan gjøre et framstøt mot kjøttprodusentene, slik at allmuen får vite om alternativet. Jeg har (som antydet i din tråd) aldri hørt om pinnekjøtt av svin før, ei heller sett det i butikken. Men jeg er nysgjerrig og kunne godt tenke meg å smake.

__________________
Eldsteturbo 06, lilleturbo 08, og sisteturbo september 11.
Dali er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-08, 02:49   #117
Mamarazzi
Jazzbabe
 
Mamarazzi sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Elvebyen
Innlegg: 1.640
Mamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt av
Smil

Sv: Den store pinnekjøttråden

Urøkt pinnekjøtt, ligger i vann i 24 timer. Vannet byttes etter 12 timer. Jeg koker/damper den på tradisjonelt vis i ca 3 timer (vann opp til pinnene). Brunes ikke i stekepanne/ovn.


Serveres med:

-Vossakorv
-Hjemmelaget rotmos: 1 stor kålrot - 2 store poteter - smaksettes med ca 1/4 boks lettrømme, 1/2 krt kremfølte (liten), 3 ss meierismør, en anelse sennep, ca 1 dl pinnekjøttkraft + salt og pepper
-Poteter (type varierer)
-Pinnekjøttkraft
-Tyttebærsyltetøy
-Sylteagurk

Helst Løitens Linje Akevitt, men Gammel Oppland og Drammensakevitt duger også. Helst lyst Aass øl til + farris.

Herreguuuud så godt

__________________
Venner er de brødre og søstre man selv velger

Sist redigert av Mamarazzi : 30-12-08 kl 02:56.
Mamarazzi er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-08, 02:51   #118
Mamarazzi
Jazzbabe
 
Mamarazzi sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Elvebyen
Innlegg: 1.640
Mamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt av
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Opprinnelig lagt inn av Koma, her.

Slik lages en pinnekjøttburrito:

Jeg legger en Vestlandslefse på en serviett, og moser potet godt ned i lefsen i ett tynt lag. Mårpølsen skjæres i små biter og rent pinnekjøtt strimles godt. Dette legges ovenpå potetmassen. Det avsluttes med kålrabistappe på toppen, og den rulles sammen, brettes opp i bakenden og spises med hendene. For de som liker det, kan man holde klingen vertikalt mens man drypper pinnekjøttkraft ned i klingen.

Denne varianten skal jeg jammen prøve til neste år!

__________________
Venner er de brødre og søstre man selv velger
Mamarazzi er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-12-08, 02:52   #119
Mamarazzi
Jazzbabe
 
Mamarazzi sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Elvebyen
Innlegg: 1.640
Mamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt avMamarazzi har mye å være stolt av
Standard

Sv: Den store pinnekjøttråden

Jeg synes forresten at rotmosen (kålrabistappa) blir bedre hvis man bytter ut gulrøtter med poteter. Den blir litt mildere - se oppskrift over .

__________________
Venner er de brødre og søstre man selv velger
Mamarazzi er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Emneord
julemat, pinnekjøtt


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:23.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no