Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 29-11-06, 11:01   #1
@nne
Ikke fra NM
 
@nne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: arendal
Innlegg: 301
@nne er litt kul@nne er litt kul@nne er litt kul
Standard

Sv: Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.

Så du tror ikke de gikk i butikken og eksplisitt ba om bedervet kjøttdeig? Nei, det er vel ikke så sannsynlig. (Men det er jo litt uheldig likevel. Og slik Mams fremstilte det, hørtes det jo ut som om de hadde prøvd å "kamuflere" smaken.)

De har sikkert brukt for lang tid paa tilberedingen. Skulle sikkert vaere lure og begynne med maten i god tid. Jeg har ogsaa vaert ute for dette, og husker at vertinnen spurte meg om jeg trodde maten hadde staatt fremme for lenge etter tilberedingen. Det var snakk om 5 timer. Husker ikke helt hva jeg svarte, men begynte aa grue meg til maten i hvert fall. Den var sur, men det ble ikke noe drama ut av det. Virket ikke som de andre merket det en gang. Kanskje de andres smaksloeker var lammet av alkohol?
Det hoerer ogsaa med til historien at spaghettien hadde faatt seg en tur i vasken, da den falt ut av den store tunge kjelen naar vannet skulle helles av. Jeg ble mindre og mindre sulten denne kvelden jeg. Og det var paa aattitallet ja, eller muligens helt i begynnelsen av nitti.

__________________
Barn er utrolig flinke til å etterligne. Samme hvor mye du strever med å lære dem folkeskikk, oppfører de seg akkurat som foreldrene sine
@nne er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-06, 14:18   #2
Mams
er grønn og fin.
 
Mams sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Akershus
Innlegg: 13.045
Blogginnlegg: 8
Mams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

Opprinnelig lagt inn av @nne, her.

De har sikkert brukt for lang tid paa tilberedingen. Skulle sikkert vaere lure og begynne med maten i god tid. Jeg har ogsaa vaert ute for dette, og husker at vertinnen spurte meg om jeg trodde maten hadde staatt fremme for lenge etter tilberedingen. Det var snakk om 5 timer. Husker ikke helt hva jeg svarte, men begynte aa grue meg til maten i hvert fall. Den var sur, men det ble ikke noe drama ut av det. Virket ikke som de andre merket det en gang. Kanskje de andres smaksloeker var lammet av .


Denne passer veldig bra ja.
De hadde begynt aaalt for tidlig med maten + at den den hadde stått og putret lenge. Reagerte jo når vi kom in på kjøkkenet fordi det luktet så syrlig der. Men tenkte jo ikke på at det kunne være maten.
"Kokken" var også uvanlig sur den kvelden......................
De som hadde fått endel innabords spiste maten de og koste seg *grøss*
Maten var blitt ganske forsinket også (1 time) og alle var sultne.
Alle kastet seg over mate og tok noen munnfuller.
De jeg satt på bord sammen med holdt seg til disse munnfullene før vi begynte å titte oss rundt. Alle pustet nesten lettet ut når vi fant ut at det var ikke vi selv som var kresne men at andre reagerte også.
Så halvparten av gjestene satt og gomlet brød og resten spiste.

__________________
Hvordan hybelkaniner formerer seg? De bestøver hverandre selvsagt.
Mams er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-06, 14:26   #3
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

Å la en gryte stå og småputre gjør ikke kjøttet surt/bedervet.

Normalt er dette en flott måte å få enda medre og mer konsenstrert smak, dere må for all del ikke la disse historiene få dere fra å lage i stand mat i god tid (tidligere samme dag, alstå, ikke uka før) og la den stå og småkoke eller varme den opp igjen.

Her har nok heller forberedelsene i forbindelse med kjøp av kjøtt eller tining/oppbevaring startet altfor tidlig. Jeg synes det er merkelig at noen fortsetter å lage mat av bedervet kjøttdeig etter å ha åpnet pakken, for bedervet kjøtt lukter ikke bare huggorm, det lukter lik. Hele menneskets biologi er innstilt på å reagere på denen typen lukt og smak, det er livsnødvendig!

Jeg ville fremdeles hverken servert gjestene mine dårlig (som i helseskadelig) eller dårlig (som i kjip) mat i en bursdag eller noen annen dag for den del. :snobb:

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-06, 14:43   #4
Mams
er grønn og fin.
 
Mams sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Akershus
Innlegg: 13.045
Blogginnlegg: 8
Mams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtidMams har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

Jeg ville aldri ha servert mine gjester den maten.
Da hadde jeg heller sagt det som det var og bestilt pizza eller noe annet enkelt.

At de var klar over at maten ikke var som den skulle merket vi godt på han som laget den. Han var skikkelig muggen og spiste ikke.
(han er VELDIG glad i mat)

Mulig de hadde laget den i stand flere dager i forveien og latt den stå i stedenfor å fryse den, der er jeg litt usikker. Men har inntrykk av at de ikke fant ut at det var surt før samme dagen. (det var flere som feiret 30 års laget sammen så vi var ganske mange gjester og da er det greit å gjøre i stand litt i forveien)
At de lot den stå og putre lenge skal ikke ha noe å si, men all fløten de prøvde å kamulere med merket jeg godt.

__________________
Hvordan hybelkaniner formerer seg? De bestøver hverandre selvsagt.
Mams er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-06, 14:44   #5
Divine
Textrovert
 
Divine sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 23.045
Blogginnlegg: 251
Divine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme omDivine har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

. Jeg synes det er merkelig at noen fortsetter å lage mat av bedervet kjøttdeig etter å ha åpnet pakken, for bedervet kjøtt lukter ikke bare huggorm, det lukter lik. Hele menneskets biologi er innstilt på å reagere på denen typen lukt og smak, det er livsnødvendig!

Med unntak av min mann! Han har arvet en familiesvakhet som gjør at han har nesten konstant tett nese og svært nedsatt luktesans. En gang spiste vi noe bedervet kylling han hadde tilberedt der både jeg og guttungen instinktivt spytta ut kjøttet etter et nanosekund. Mens mannen min spiste videre. Jeg måtte rive tallerkenen ut av hånda på han – hvis ikke hadde kan vel spist seg styggdårlig.

Så han kan du servere nesten hva som helst. Han er litt sånn Jack fra Sideways: "Tastes pretty good to me".

__________________
En stor og en liten (94 og 02)

Ikke la det aller beste bli det godes fiende
Divine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-06, 14:45   #6
Ingrid-lille
Dramaqueen
 
Ingrid-lille sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Nordens Paris
Innlegg: 1.402
Ingrid-lille imponerer mange og er sikkert smartIngrid-lille imponerer mange og er sikkert smartIngrid-lille imponerer mange og er sikkert smartIngrid-lille imponerer mange og er sikkert smartIngrid-lille imponerer mange og er sikkert smartIngrid-lille imponerer mange og er sikkert smartIngrid-lille imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Skikkelige blundere og andre artige mathistorier

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Jeg ville fremdeles hverken servert gjestene mine dårlig (som i helseskadelig) eller dårlig (som i kjip) mat i en bursdag eller noen annen dag for den del. :snobb:

Derfor sverger jeg til å bestille mat jeg..

Det finnes utallige muligheter. Jeg nevner tapas, havets koldtbord/festbord, typisk koldtbord og gryter for den som heller vil det..

Ingrid-lille er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Emneord
kjøkkenfadeser, klassiker


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no