Mims middagspai
Jeg tenkte jeg skulle lage det i dag. Er det noen som kan hinte om fordeling kesam/smør? En real smørklatt; er det ca. 100 g?
Sitat:
Mims Middagspai:
ca 3 dl hvetemel
1 dl sammalt hvetemel
en real smørklatt
+ kesam til fast deig
havsalt
arbeid sammen deigen, ta den rett i paiformen, og sett formen i frysen mens du setter ovnen på 200, og lager fyllet. Etter 10 min i frysen setter du paien i ovnen og blindsteker i 15 min. Etter tips fra et hefte om Kesam penslet jeg paiskallet med litt eggehvite (skill ett av eggene, før du mikser alt sammen igjen til eggeblandingen). Da holder bunnen seg sprø.
Fyll:
1 pk skogsbacon i biter/evt to kyllingfileter i biter
1 liten rødløk i strimler
1/2 pakke ferske aspargestopper
noen små brokkolitopper
Stekes i panne uten fett
Hadde dette i paiskallet, i tillegg til en liten pakke apetina fetaost med hvitløk og oliven. litt revet ost, 4 sammenvispede egg, litt matfløte, salt og pepper, en neve halve cherrytomater, 20 min i ovnen.
Salat av hjertesalt, tomater, agurk i biter og dressing av litt olivenolje, skall av en revet sitron, sitronsaft, salt og pepper.
Paien kan lages dagen før og lunes mens du lager salat dagen etter.
__________________
"Vi leser for å vite at vi ikke er alene." C.S. Lewis
|