Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 15-11-09, 14:13   #1
Gammel bruker
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Jeg mener ikke tradisjonelle kjøttboller, men type tapas-kjøttboller.

  Svar med sitat
Gammel 15-11-09, 15:15   #2
Señora
Bør lage seg en tittel selv
 
Señora sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.761
Señora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=8457

Disse har jeg laget en gang etter tips fra noen her på FP. De var kjempegode!

Señora er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-11-09, 15:57   #3
mosol
Nytt år, nye muligheter
 
mosol sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 1.953
Blogginnlegg: 54
mosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smartmosol imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Teofelia har lagt inn oppskrifter i en tråd tidligere, med kjøttboller og verdens beste saus til. Anbefales

__________________
Storesøster (jun 05), Mellomsøster (mai 08), lillesøster (jul 11)
mosol er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-11-09, 16:35   #4
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 30.090
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Jeg er åpenbart ikke så avasert av meg... blander en pakke tacokrydder in kjøttdeigen, såer jeg fornøyd jeg... (Ja, vi serverer mat inspirert av denne noen ganger: http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=15113 )

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-11-09, 18:43   #5
Gammel bruker
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Opprinnelig lagt inn av Busy, her.

http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=8457

Disse har jeg laget en gang etter tips fra noen her på FP. De var kjempegode!

Jeg prøvde meg på disse i dag, og jeg tror de er potensielt veldig gode, men de ble bare så altfor, altfor salte, antagelig pga en veldig salt chorizopølse. Nevnte jeg at jeg hadde femdoblet oppskriften? De var beregnet på et koldtbord neste helg, derfor den enorme mengden. Planen nå er å la deigen stå i kjøleskapet til i morgen, også tilsetter jeg minst en pakke til med kjøttdeig for å gjøre den mindre salt. Tror dere det fungerer? Evt. andre forslag?

  Svar med sitat
Gammel 15-11-09, 18:50   #6
Señora
Bør lage seg en tittel selv
 
Señora sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.761
Señora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de flesteSeñora er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Er det nå jeg sier at jeg brukte rester av pepperonipølse og ikke chorizo fordi jeg ikke fant det i butikken? :dukker:

Kjøp hvertfall usaltet kjøttdeig å blande i.

Señora er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-11-09, 19:14   #7
Claire
Sær og kresen
 
Claire sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.587
Claire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme omClaire har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Etter hukommelsen:
Bland vanlig kjøttdeig og kjøttdeig av svin (ca 3- 400 g til sammen)
Smuldret loff av ca 2 skiver
Hakket bladpersille (2-3 ss)
Revet parmesan (ca. 2-3 ss - etter smak)
2 - 3 fedd hvitløk
Salt og pepper
Ett egg
Litt melk
Form til små boller, la stå i kjøleskap 1/2 time
Stek dem jevnt brune
La dem trekke i langpanne i stekeovn (eller i gryte) i kraft/buljong av kylling eller grønnsaksbuljong i ca 20 - 25 minutter

Disse har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger på.

__________________
You don't have to be black to sing the blues
From what I gather all you got to be is blue
(Joan Baez)
Claire er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-11-09, 20:19   #8
emma71
utfordrer ikke
 
emma71 sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Follo
Innlegg: 688
emma71 er populæremma71 er populæremma71 er populær
Standard

Sv: Har du oppskriften på verdens beste kjøttboller?

Greske kjøttboller, med tomatsaus til
4 porsjoner

Til bollene:
275 g magert, malt oksekjøtt (karbonadedeig)
50 g ferske loffsmuler
1 sammenpisket egg
1 ts sennep
1 ss hakket frisk persille
1 ts tørket mynte (kan sløyfes)
en klype tørket oregano
en klype malt kanel
en klype malt nellik
1 løk, revet
2 fedd hvitløk, knust, hakket
salt og pepper etter smak

Til sausen:
1 boks hermetiske tomater, hakket
0,5 dl vann
hakket frisk persille til pynt

Forvarm ovnen til 230˚C.
Bland alle ingrediensene til bollene. Arbeid alt godt sammen. Fukt hendene og form blandingen til små boller, ca. 2,5 cm diameter. Legg dem på en smurt bakeplate (eller på bakepapir).
La bollene steke i 20 min. Snus halvveis i steketiden.. Legg de ferdige bollene på husholdningspapir for å renne av seg (kan droppes).Legges over i et stort ildfast fat. Sett dem til side.
Ha de hermetiske tomatene i en blender/foodprocessor/stavmixer og kjør dem helt glatte. Passer tomatmassen gjennom en fin sikt og kast frøene som blir liggende igjen i sikten. Slå de siktede tomatene over i en kjele og tilsett vannet. Kok opp og la småkoke i 5 min. For mer smak kan litt malt nellik tilsettes. Slå alt over kjøttbollene.
La alt avkjøles, legg på lokk og la retten stå i kjøleskap noen timer eller natten over.
Kan varmes i ovn v/200˚C ca. 20 min (eller i mikrobølgeovn). Dryss hakket persille over ved servering.

Godt med tzatsiki, pitabrød og ovnstekte sitronpotetbåter til.

__________________
Mamma til storebror, født jan 06 og lillesøster, født april 09.
emma71 er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:28.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no