Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Noen som bruker brødbakemaskin?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 25-01-09, 11:44   #1
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Noen som bruker brødbakemaskin?

Jeg har nemlig kjøpt en sånn. Ikke for det vi skal bruke den til hverdags, vi er happy med kjøpt brød, men søndager og mandager er litt stusselige, så vi kjøpte den for å få ferskt brød på de dagene.

Jeg har prøvd den en gang. Bakte med sånn blanding, fiberbakst, og mengdeanvisningen i manualen, samt brukte program for fullkorn. Så i teorien burde jo det bli et bra brød, hvis man putter bra ting i.

Og godt ble det for så vidt, men det henger ikke sammen, sikkert delvis pga den enorme brødskivestørrelsen, men ikke bare derfor. Dette brødet hadde 'rydd' uansett fasong tror jeg. Og dagen etterpå - da gikk det ikke an å skjære brødskiver av det i det hele tatt, da sto du igjen bare med skorpa.

Har ikke prøvd loff enda, mulig det funker, eller et finere brød. Men jeg har ikke lyst til å bake loff hver søndag og mandag.

Kan jo bake 'for hånd' men det blir alt for sjelden noe av hos meg - synes dette var befriende lettvint, men det bør nå fungere sånn nogenlunde da.

Noen andre med erfaringer?

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 13:31   #2
pulverheksa
blant fjord og fossevell
 
pulverheksa sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: pulverhuset
Innlegg: 1.271
Blogginnlegg: 40
pulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smartpulverheksa imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Jeg har hørt at brød bakt i brødbakemaskin blir fort tørt, må spises samme dag sies det. Ellers har jeg bare erfaringer med glutenfritt i brødbakemaskin.

pulverheksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 13:43   #3
Isolde
Øyboer
 
Isolde sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.914
Isolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt av
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Jeg har veldig god erfaring med "matpakkebrød" pakkene som man får på rema i brødbakemaskin. Men det jeg har lagt merke til er at det blir mye mer kompakt i bunnen enn toppen. Derfor er toppen alltid best å spise. Synes og brødet er best første dagen.

Isolde er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 20:36   #4
Tjorven
ej ikke møjkets heije
 
Tjorven sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 42.089
Blogginnlegg: 181
Tjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme omTjorven har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Vi baker alt vårt brød i brødbakemaskin. Det blir tørt etter en dag, men vi bruker opp et brød om dagen, så det er ikke noe problem.

Med noen brød har vi opplevd det du sier. Det står i manualen til min maskin at man skal være pinlig nøyaktig med væskemengden, så det er jeg som regel og da går det bra.

__________________
Snuppa 05, Knerten 07
Tjorven er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 20:53   #5
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Hvis jeg bruker for lite veske opplever jeg at det blir tørt og ryen etter en dag. Når jeg baker grovt brød i maskina bruker jeg passe på at deigen er passe klissent, da holder det seg godt i flere dager.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 21:09   #6
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

takk skal dere ha for gode tips. Må prøve flere av de. For jeg har ikke lyst til at dette skal bli nok en dings i samlinga i boden som samler støv. (selv om den bare kosta 300 på obs)

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 21:19   #7
Tåtti
klossemajor
 
Tåtti sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Æ ser Stjørdal'n
Innlegg: 2.751
Tåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Vi har brukt brødbakemaskin nesten daglig i et år nå, og er kjempefornøyd. Det tok litt tid å komme fram til noen gode oppskrifter, og som det sies over her, er det veldig nøye med forholdet mellom vått og tørt. Vi bruker en blanding av sammalt rug, sammalt hvete, havregryn og hvetemel, og det blir fine, saftige brød.

__________________
Når de beste er spist, er de nest beste best.
Tåtti er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 22:33   #8
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

hvor mye hvetemel kontra grovt mel?

Du må gjerne legge ut nøyaktig oppskrift på det du bruker (tror jeg har alt dette i hus og skal snart hive over en deig til i morgen)

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 22:50   #9
Tåtti
klossemajor
 
Tåtti sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Æ ser Stjørdal'n
Innlegg: 2.751
Tåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Dette er dagens:

Vann (ca. 20 grader): 3,8 dl
Olje: 1,5 ss
Sammalt rug fin, Sammalt hvete fin, Lettkokte havregryn (omtrent en tredjedel av hver): 200 g
Hvetemel: 400 g
Salt: 1 ts
Sukker: 1 ss
Gjær: 1 ts

Vi har variert forholdet mellom grovt og fint mel og også forskjellige meltyper, og det meste går bra så lenge vi passer på at det er 600 g totalt. Vi har en Kenwood brødbakemaskin, og disse mengdene er tilpasset den.

Det er viktig å legge sukker og gjær hver for seg så de ikke kommer i kontakt før bakeprosessen kommer i gang, og også passe på at gjæren ikke kommer i kontakt med væsken. (Men dette står sikkert i manualen din også.)

Lykke til!

__________________
Når de beste er spist, er de nest beste best.
Tåtti er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 25-01-09, 22:55   #10
Candy Darling
Prettiest mess ever seen
 
Candy Darling sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Under ground
Innlegg: 29.330
Blogginnlegg: 50
Candy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme omCandy Darling har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Noen som bruker brødbakemaskin?

Jeg har brukt brødbakemaskin før i tiden, og det har fungert utmerket, så jeg vil tro at det er oppskriften det kommer an på.

Nå bruker jeg bare "flytende brød", det lager seg jo helt selv, det også. Riktignok ikke til neste morgen, men dog. Veldig mye bedre.

__________________
Vi gjør alle så godt vi kan
Og vi gjør alt feil.

- No. 4 -
Candy Darling er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:44.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no