Hjemmelaget sjokoladepålegg
Denne er veldig god, og inneholder ikke noe skumle stoffer.
100 g 70% sjokolade
1 dl fløte
1 dl helmelk
1 ts vaniljesukker eller utskrap fra vaniljestang
125 g usaltet smør
50-75 g hasselnøtter
Kjør hasselnøttene i en foodprosessor til nøttesmør, eller bruk stavmikser. Ha fløte, melk og sjokolade i små biter i en kjele, og varm forsiktig opp til sjokoladen har smeltet. Når all sjokoladen er smeltet, tilsetter du smøret i små klumper, og pisker det godt inn i sjokolademassen. Rør deretter inn nøttesmøret og vaniljesukkeret. Smak til med litt salt. Hell sjokoladepålegget på et glass, la det avkjøles, og sett det i kjøleskapet.
Det som eventuelt ikke får plass i glasset, smaker veldig godt bare med skje. 
__________________
In vino veritas
|