Hvit sjokolademousse-iskake
Bilde under oppskriften.
Nam nam, need I say more? Denne skal opprinnelig ikke fryses, men jeg synes den gjør seg mye bedre som iskake.
HVIT SJOKOLADEMOUSSE-ISKAKE
Bunn:
200 gram mandler
200 gram sukker
2 egg
1 ss bakekakao
Fyll:
200 gram sjokolade
4 dl kremfløte
3 eggeplommer
Pynt:
1 plate hvit sjokolade, hakket
Forvarm ovnen til 175 grader.
Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker. Bland inn mandlene og kakao. Ha over i en smurt springform (24 cm) og stek bunnen på nederste rille i ca. 25 min. Avkjøl på rist, i formen.
Smelt sjokoladen i vannbad (eller smelt den i fløten, slik jeg gjorde).
Bland eggeplommene med 1 dl av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl noe og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten (3 dl) til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell blandingen over mandelbunnen og la kaken stå ca. 1 time i kjøleskap før den serveres. Kaken kan også serveres som iskake, den må da fryses i minimum 2 timer. En halv time før servering tempereres iskaken i kjøleskap.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
|