Ritz-kake (Snickers-kake)
Denne kaken er kjempegod. Men man må like peanøtter altså, den smaker skikkelig Snickers med innslag av salt. Spesiell kake, men skikkelig snadder!
Bunn:
6 eggehviter
5 dl sukker
300-350 gram hakkede peanøtter
1 pakke knuste Ritz-kjeks
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
100 gram smør
200 gram melkesjokolade (eller 2 plater kokesjokolade)
6 eggeplommer
100 gram melis
Pisk eggehvitene stive sammen med sukkeret. Bland sammen kjekssmuler, peanøtter, bakepulver og vaniljesukker. Rør eggehvittene inn i kjeks- og nøtteblandingen og ha massen i en papirkledd langpanne. Stek kaken ved 180 grader på nederste rille i ovnen, 20-25 minutter. Avkjøl kaken HELT i formen før du tar den ut, den sprekker lett.
Smelt smør og sjokolade. Pisk eggeplommer og melis stivt og bland med avkjølt sjokolademasse. Fordel glasuren over den kalde kaken og pynt med salte peanøtter eller det du vil. Skjær kaken i pene ruter og server.
Blir best når den oppbevares i kjøleskapet.


__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
|