Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Isets "gulasj-gryte"

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 13-09-07, 18:37   #1
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Isets "gulasj-gryte"

Vet ikke om jeg kan kalle det gulasj, egentlig. Skulle lage Albertines gulasj i dag, men jeg klarer jo ALDRI å følge en oppskrift uten å mikse og trikse, så det ble ikke helt som det skulle, men fy fader så godt! Mann og unge spiste seg halvt ihjel, dette skal jeg lage flere ganger!! Tror jeg vil ha kål oppi også neste gang:

5-600 gram grytekjøtt i biter
4-5 store løk
1-2 hele kinesiske hvitløk
5-6 gulrøtter
5-6 store poteter
2 store røde paprika
1 boks rømme
Masse paprikapulver (tror jeg brukte 8-9 hele spisesskjeer faktisk)
Salt og pepper
2 terninger kjøttbuljong

Skrell løken og skjær den i 2. Skjær hver halvdel i tynne skiver. Skjær opp hvitløken i småbiter. Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Paprikaene deles i strimler.
Stek løk og hvitløk i smør. Tilsett en liter vann og ha oppi krydderet. Rør godt. Tilsett gulrøtter, kjøtt og paprika. Legg buljongterningene på toppen og sett på lokk. La dette surre på middels varme i ca. 3 timer. Rør av og til.
Så skreller du potetene og deler dem i passe store biter. Legg dem i gryta. La gryta koke videre til potetene ramler litt fra hverandre (da er det best, synes jeg) og er skikkelig møre. Så tilsetter du rømmen og rører godt rundt. Jeg jevnet litt med maizenna, men det er det ikke sikkert man trenger.

Serveres med brød og evt. salat. Jeg hadde tyttebærsyltetøy til også (gravid og sær smak). Nyydelig!

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no