Oreo-ostekake
Fikk en smak av denne på jobb, synes den var mye mindre søt enn mange andre oreokaker jeg har smakt 
Har akkurat laget den til bursdagsfeiring for en liten nevø!
Bunn:
350 g Oreo sjokoladekjeks
150 g usaltet smør, smeltet
Fyll:
400 g kremost naturell
3 dl fløte
200 g hvit sjokolade, smeltet
110 g sukker
1 ts vaniljesukker eller essens
3 plater gelatin
Smeltet mørk sjokolade til pynt
Slik gjør du:
Kle en liten langpanne (18 x 25 cm) eller rund form med plastfilm. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av langpannen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann.
Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann og rør den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell det hele over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
(Pynt med smeltet mørk sjokolade før servering.)
|