Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Tapas

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 06-10-11, 12:34   #1
Pesten
Bør lage seg en tittel selv
 
Pesten sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 2.783
Pesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Tapas

Noen med tips til retter?

Tenkte å lage dadler m/bacon
Foccacia, kylling og kjøttboller og så er hodet mitt tomt.

__________________
Storebror 01, mellomsøster 02 og lillesøster 05.
Pesten er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-10-11, 12:36   #2
Pebbles
By the Sea
 
Pebbles sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 12.571
Blogginnlegg: 186
Pebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Tapas

Scampi i sweet chilisaus, spekemat, fetaost/annen ost, oliven, tzatziki, hummus.

__________________
"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." - Maya Angelou -
Pebbles er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-10-11, 12:36   #3
Shamu
På opplading
 
Shamu sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
Shamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt liktShamu er virkelig godt likt
Standard

Sv: Tapas

Tacoboller, røkt laks, skinke og asparges, masse forskjellige oster, hjemmelagede dressinger, grillet laks, eggerøre, reker, pastasalat, hjemmelaget potetsalat.

__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06

- Museskritt er også skritt. -
Shamu er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-10-11, 12:41   #4
Røverdatter
Borte
 
Røverdatter sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.609
Blogginnlegg: 278
Røverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Tapas

Aïoli, asparges surret i spekeskinke med parmesandryss, saltkokte amadinepoteter, potetsalat med olje, eddik, rødløk og maldonsalt, fylte sjampingjong, gratinert sopp, omelett med potet og chorizzo, olivenpai.

__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09)

Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og
Freedom's just another word for nothing left to lose
Røverdatter er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-10-11, 12:42   #5
Røverdatter
Borte
 
Røverdatter sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.609
Blogginnlegg: 278
Røverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme omRøverdatter har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Tapas

Jeg prøve å lagde en Tapas-tråd en gang som ikke akkurat ble noen suksess, men mange av oppskriftene mine finnes i den.

http://www.foreldreportalen.no/forum...91#post1463891

__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09)

Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og
Freedom's just another word for nothing left to lose
Røverdatter er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-10-11, 12:46   #6
Pebbles
By the Sea
 
Pebbles sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 12.571
Blogginnlegg: 186
Pebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Tapas

Opprinnelig lagt inn av Kasia, her.

Aïoli, asparges surret i spekeskinke med parmesandryss, saltkokte amadinepoteter, potetsalat med olje, eddik, rødløk og maldonsalt, fylte sjampingjong, gratinert sopp, omelett med potet og chorizzo, olivenpai.

__________________
"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." - Maya Angelou -
Pebbles er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-10-11, 18:01   #7
Pesten
Bør lage seg en tittel selv
 
Pesten sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 2.783
Pesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smartPesten imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Tapas

Nam. Takk for tips.

__________________
Storebror 01, mellomsøster 02 og lillesøster 05.
Pesten er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-10-11, 18:11   #8
Nessie
Erfaren nok
 
Nessie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trøndelag
Innlegg: 39.853
Blogginnlegg: 351
Nessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Tapas

Her er mine favoritter:


Fylte sjampingjonger:

  • 10 stkfrisk sjampinjong
  • 1 stkløk
  • 2 ssolivenolje
  • 150 gspekepølse
  • 2 båthvitløk
  • 3 ssbladpersille
  • 1 tspaprikapulver
  • ½ tssalt
  • ¼ tspepper
Slik gjør du
1. Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.

2. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.

3. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

4. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.

De fylte sjampinjonghattene kan også serveres som en forrett, gjerne sammen med frisk salat.


Kjøttboller
  • 500 gkjøttdeig
  • 1 tssalt
  • ½ tspepper
  • 1 stkegg
  • Ca.100 gchorizopølse
  • 1 dlfetaost i biter
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 ssolje til steking
Slik gjør du
1. Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
2. Bland chorizo, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
3. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.


Stekt chorizo
  • 300 gchorizopølse
  • 4 sssmør
  • 3 ssbladpersille
  • 1 båthvitløk
Slik gjør du
1. Del pølsene opp i 2 cm tykke skiver.

2. Hakk bladpersille og hvitløk fint og bland dette sammen med smøret.


3. Stek chorizoskivene i persillesmøret. Serveres med et lite dryss frisk bladpersille.


Provencalske tomater
  • 8 stktomat
  • 1 tssalt
  • ½ tspepper
  • 1 tsprovencekrydder
  • 4 ssolivenolje
  • 4 båthvitløk
  • 4 ssstrøkavring
  • 1 sssennep
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • ½ dl revet hvitost
Slik gjør du
1. Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.

2. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.

3. Stekes i ovnen sammen med lammerygg evt. annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.


Salsa
  • 1 stk finhakket tomat
  • ½ stk finhakket rødløk
  • ½ stk finhakket avocado
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 sssitronsaft
  • 1 ssdijonsennep
  • 3 ssolivenolje
  • ¼ tssalt
  • ¼ tspepper
Slik gjør du

Bland sammen alle ingredienser til salsaen. La den gjerne stå ca. 1 time før servering.
Ingredienser:

500 g vannmelon
100 gfetaost
4vårløk
4 sspinjekjerner
Smak til medgrovmalt pepper
Framgangsmåte:

Skrell vannmelonen og skjær den i store terninger på ca. 3x3 cm. Skjær fetaost i skiver og legg på toppen av vannmelonterningene.
Rist pinjekjerner i en varm tørr panne før de drysses over sammen med vårløk.

Kvern over litt pepper rett før servering.



Aioli
Kyllingvinger (sursøt saus)
Asparges i spekeskinke
Focaccia
Saltbakte poteter
Lefserull med laks/spekeskinke, ruccola og snøfrisk

14 dl hvetemel
Ca. 8-9 dl vann (37-40 grader)
50 gram tørrgjær (1 pose) eller samme mengde fersk
1 ss salt
Masse olivenolje av god kvalitet (jeg brukte en økologisk E.V-olje fra Ultra), rosmarin og flaksalt (Maldon)

Ha melet i en bolle. Tilsett tørrgjæren og rør den inn i melet. Ha i noen gode klunker olivenolje og elt deigen jevn. Den skal være ganske løs, skal ikke kunne eltes på et bord. Sånn som Ingers rugbrød, for de som har bakt det, bare litt fastere.
Dekk bollen med plast eller håndkle og sett den til heving i ca. 1-2 timer, gjerne lenger.
Hell ca. 1 dl olivenolje i bunnen av en stor langpanne (30 x 40, kan også bruke en størrelse mindre). Spa deigen oppi formen. Ha endel olivenolje på hendene og press deigen utover i formen. Deigen skal være helt glinsende av olje, jo mer jo bedre. Det ser litt ekstremt ut med all oljen, men brødet blir helt fantastisk. Sprøtt og saftig.
Lag noen groper med fingrene på toppen av brødet og strø over masse MASSE rosmarin og Maldonsalt. La brødet stå i formen i ca. 20 minutter før du steker det på 200 grader i en halvtimes tid.

Når brødet er litt avkjølt, ta det ut av formen og snu det. La det ligge opp-ned på kjøkkenbenken til det er helt tørt under.

Skjær brødet i firkanter.

__________________

Enten går det bra, eller så går det over.
Nessie er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:03.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no