|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
06-10-11, 12:34 | #1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 2.783
|
TapasNoen med tips til retter?
__________________
Storebror 01, mellomsøster 02 og lillesøster 05. |
06-10-11, 12:36 | #2 |
By the Sea
|
Sv: TapasScampi i sweet chilisaus, spekemat, fetaost/annen ost, oliven, tzatziki, hummus.
__________________
"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." - Maya Angelou - |
06-10-11, 12:36 | #3 |
På opplading
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
|
Sv: TapasTacoboller, røkt laks, skinke og asparges, masse forskjellige oster, hjemmelagede dressinger, grillet laks, eggerøre, reker, pastasalat, hjemmelaget potetsalat.
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06 - Museskritt er også skritt. - |
06-10-11, 12:41 | #4 |
Borte
|
Sv: TapasAïoli, asparges surret i spekeskinke med parmesandryss, saltkokte amadinepoteter, potetsalat med olje, eddik, rødløk og maldonsalt, fylte sjampingjong, gratinert sopp, omelett med potet og chorizzo, olivenpai.
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
06-10-11, 12:42 | #5 |
Borte
|
Sv: TapasJeg prøve å lagde en Tapas-tråd en gang som ikke akkurat ble noen suksess, men mange av oppskriftene mine finnes i den.
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
06-10-11, 12:46 | #6 |
By the Sea
|
Sv: Tapas
__________________
"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." - Maya Angelou - |
06-10-11, 18:01 | #7 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Feb 2011
Innlegg: 2.783
|
Sv: TapasNam. Takk for tips.
__________________
Storebror 01, mellomsøster 02 og lillesøster 05. |
06-10-11, 18:11 | #8 |
Erfaren nok
|
Sv: TapasHer er mine favoritter:
1. Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint. 2. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke. 3. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver. 4. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter. De fylte sjampinjonghattene kan også serveres som en forrett, gjerne sammen med frisk salat. Kjøttboller
1. Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter. 2. Bland chorizo, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann. 3. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt. Stekt chorizo
1. Del pølsene opp i 2 cm tykke skiver. 2. Hakk bladpersille og hvitløk fint og bland dette sammen med smøret. 3. Stek chorizoskivene i persillesmøret. Serveres med et lite dryss frisk bladpersille. Provencalske tomater
1. Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten. 2. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost. 3. Stekes i ovnen sammen med lammerygg evt. annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C. Salsa
Bland sammen alle ingredienser til salsaen. La den gjerne stå ca. 1 time før servering. Ingredienser: 500 g vannmelon 100 gfetaost 4vårløk 4 sspinjekjerner Smak til medgrovmalt pepper Framgangsmåte: Skrell vannmelonen og skjær den i store terninger på ca. 3x3 cm. Skjær fetaost i skiver og legg på toppen av vannmelonterningene. Rist pinjekjerner i en varm tørr panne før de drysses over sammen med vårløk. Kvern over litt pepper rett før servering. Aioli Kyllingvinger (sursøt saus) Asparges i spekeskinke Focaccia Saltbakte poteter Lefserull med laks/spekeskinke, ruccola og snøfrisk 14 dl hvetemel Ca. 8-9 dl vann (37-40 grader) 50 gram tørrgjær (1 pose) eller samme mengde fersk 1 ss salt Masse olivenolje av god kvalitet (jeg brukte en økologisk E.V-olje fra Ultra), rosmarin og flaksalt (Maldon) Ha melet i en bolle. Tilsett tørrgjæren og rør den inn i melet. Ha i noen gode klunker olivenolje og elt deigen jevn. Den skal være ganske løs, skal ikke kunne eltes på et bord. Sånn som Ingers rugbrød, for de som har bakt det, bare litt fastere. Dekk bollen med plast eller håndkle og sett den til heving i ca. 1-2 timer, gjerne lenger. Hell ca. 1 dl olivenolje i bunnen av en stor langpanne (30 x 40, kan også bruke en størrelse mindre). Spa deigen oppi formen. Ha endel olivenolje på hendene og press deigen utover i formen. Deigen skal være helt glinsende av olje, jo mer jo bedre. Det ser litt ekstremt ut med all oljen, men brødet blir helt fantastisk. Sprøtt og saftig. Lag noen groper med fingrene på toppen av brødet og strø over masse MASSE rosmarin og Maldonsalt. La brødet stå i formen i ca. 20 minutter før du steker det på 200 grader i en halvtimes tid. Når brødet er litt avkjølt, ta det ut av formen og snu det. La det ligge opp-ned på kjøkkenbenken til det er helt tørt under. Skjær brødet i firkanter.
__________________
Enten går det bra, eller så går det over. |
|
|