Sv: Hvor mye vann i brøddeig?
Jeg bruker 1 liter vann til en kilo mel og et par hundre gram frø. Det blir en grøtete deig som bare heves og helles over i formene. Knaing er oppskrytt. Lar dem heve opp til kanten, steker i 1 time og 10-20 min og spiser. Jummi-jummi!
For folk (barn ol) som er skeptiske til frø og veldig grovt men som likevel bør ha fiber og mindre hvete:
600 g helios 4-korns bakemel,
300 g fibra eller fint sammalt hvetemel,
100 g små havregryn,
2 ts havsalt (fra helios)
1 ss sukker eller honning eller sirup
2 ss odelia rapsolje for baking
1 pakke tørrgjær
*bland alt*
ha i 7-10 (se det an, det skal bli tykk grøt, ikke suppe) dl 37 C vann og kjør til grøt. La heve til dobbel størrelse, ha i godt smurte former, hev til kanten og stek på 180 C i 80 min.
brød med frø:
300 g helios 4-korns bakemel,
300 g hvetemel,
200 g grov sammalt hvete
200 g rugmel
100 g små havregryn,
100-200 g frøblanding, jeg bruker solsikke, gresskar, sesam og lin)
2 ts havsalt (fra helios)
1 ss sukker eller honning eller sirup
2 ss odelia rapsolje for baking
1 pakke tørrgjær
*bland alt*
ha i 10 eller mer dl 37 C vann og kjør til grøt. La heve til dobbel størrelse, ha i godt smurte former, hev til kanten og stek på 180 C i 80 min.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|