|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Borte
|
![]() Rotmos eller noe lignendeHva gjør jeg med kålrabi og gulrøtter for å få til en god grønnsaksmos? Er det lurt å slenge etpar poteter oppi også?
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Sperret
Medlem siden: Jun 2007
Hvor: Down by the water
Innlegg: 6.377
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Rotmos eller noe lignendeDu kan gjerne ta poteter oppi, men ikke mange. Da mister mosen sin karakteristiske smak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Permakulturell
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignendeBruk godt med meierismør, litt av kokevannet fra grønnsakene, litt muskat og godt med salt og pepper. Smak hele veien. Nammenam! : plutselig sulten:
__________________
"Vi leser for å vite at vi ikke er alene." C.S. Lewis |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Leser
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignendeDu må nesten har poteter oppi. Poenget er at poteter er nesten ren stivelse og det som gjør at du får en bra kosistens. Du trenger ikke nødvendigvis så mange, men det er "knusingen" og "røringen" som frigjør stivelsen. (Du kan lage en limlignende greie av poteter hvis du bruker en stavmikser eller lignende). Det er ingen andre rotgrønnsaker som jeg vet om som er stivelsesholdige nok til å lage en lignende konsistens. Du kan også lage en hvitsaus og så ha rotgrønnsaker oppi den, da får du grønnsaksstuing. Det er godt det også.
__________________
"The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it." - George Orwell |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ekvilist
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignendeJeg synes rotmos smaker best kun med kålrot og gulrøtter. Ca 2 gulrøtter på en halv stor kålrot, eller en hel liten. Vi rører i litt smør, melk, salt og pepper etter at de kokte bitene er most.
__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Borte
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignendeTakk for alle tipsene.
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Har fått viljen sin
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignende
Åh grønnsaksstuing. Det hadde jeg nesten glemt at fantes |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Absolute Beginner
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignende
Kålstuing er i alle fall godt til kjøttkaker, karbonader, middagspølser eller flesk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Borte
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignendeJeg syns grønnsakstuing er godt til middager sammen med poteter når vi ikke har saus.
__________________
Vesla (02) og Lillesøster (09) Er du alt for redd for døden, blir du redd for livet og Freedom's just another word for nothing left to lose |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Epikur
|
![]() Sv: Rotmos eller noe lignendeSmør og fløte gjør susen, ja. Koke et par hvitløksfedd i blir godt også!
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|