Sv: Mat og helse for muslimer?
Opprinnelig lagt inn av -ea-, her.
Bacon er godt. Men det skal ikke være i finnbiff, uansett hvor mye vranglære matprat & co driver med.
Å ha bacon i finnbiff er å ødelegge samisk matkultur.
Men så fint at de har fokus på samisk mat og kultur, likevel.
Bare fordi jeg begynte å spekulere, ikke fordi jeg i det hele tatt tviler på at du har rett: Ute ved kysten, hos sjøsamene, så var det vel både handel og annen matproduksjon. Var det ingen gris der? (Finnes det en nordlig grense for gris fra gammelt av?) Teoretisk sett, hvis det fantes gris tilgjengelig i samiske områder, er vel preservert kjøtt som bacon en veldig grei ting å byttehandle og frakte med seg tilbake til vidda når man dro fra sommerbeitene. Eller er/var det slik som en del andre kulturer hvor gris er mindre vanlig, at man unngikk svinekjøtt helt fordi man ikke var vant med smaken og bruken?
Nå ble jeg fryktelig nysgjerrig på den historiske utbredelsen av gris i Norge.
__________________
Litjtausa 06. Lille skatt 07
|