Re: Hva serveres på julaften?
Opprinnelig lagt inn av Tjorven, her.
(Mannen min kommer fra en øy ute i havgapet hvor de visstnok har en slags hvit løksaus til pinnekjøtt. Underlig nok er det jeg som må stå for denne enda jeg ikke har noe forhold til saus til pinnekjøtt, men mannen sier jeg treffer.)
Opprinnelig lagt inn av polarjenta, her.
(er det denne øya? For jeg har aldri hørt om det)
Nå vet jeg ikke hvilken øy dere snakker om, men jeg er fra Vesterålen og vant med sånn lys løksaus. Dog ikke til pinnekjøtt, men til vanlig salt lammekjøtt.
Vi har pinnekjøtt julaften, med minst mulig stæsj; poteter, kålrabistappe og sjy og/eller smeltet smør. Jeg strekker meg til å hive litt Vossakorv e.l. oppi kjelen til mannen, som synes det hører med (jeg synes kombinasjonen pølse + kjøtt er kjemperar og totalt overkill, enten det gjelder pinnekjøtt eller ribbe og medister), samt et par pølser av noe slag til ungene. De spiser litt pinnekjøtt, men ikke mengder, så da er det greit at de slipper å spise kun poteter til julemiddag.
Enn så lenge er ikke ungene spesielt glade i kjøtt av noe slag, så for dem er litt det samme hva vi har; om de på noe tidspunkt skulle finne ut at de foretrekker ribbe (som vi har en dag i romjula) er jeg villig til å bytte ut selveste julemiddagen med det flertallet foretrekker.
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013
|