Sv: Tilbehør til pinnekjøtt
Opprinnelig lagt inn av Harriet Vane, her.
Kålrotstuingen lages ved å dele 3-4 gulrøtter pr kålrot i små biter, kålrota deles også i små biter, og alt kokes i lettsaltet vann til det er mørt. Deretter har jeg i en stor smørklatt, og en god klunk fløte og masse kvernet pepper, og moser med vanlig håndmikser. Smak til med mer salt, pepper, fløte eller smør.
Jeg bruker helst mandelpoteter, fortrinnsvis økologiske.
Tyttebær, hjemmeplukket og hjemmesyltet.
Pinnekjøttet skal helst være røkt, og aller helst fra villsau eller utegangersau (spælsau). jeg liker det når det er lite og smakfullt, ikke schvært og fett.
Akevitt og øl 
Jepp, AKKURAT sånn, bortsett fra at tyttebærsyltetøyet er kjøpt, og jeg er ikke begeistret for akevitt.
|