Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Den store koldtbordtråden? Tips til dummies og andre

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 14-05-17, 16:15   #1
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Den store koldtbordtråden? Tips til dummies og andre

Hvis du ikke er glad i å lage mat er det innafor å gjøre det enkelt.

Spekemat er godt og kan godt ha hovedrollen. Godt brød og salater. Poteter og/eller potetsalat.

Jeg skal prøve disse grønnsakene som ble omtalt her snart. Enkelt og godt.

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-05-17, 16:39   #2
Pelen
Bør lage seg en tittel selv
 
Pelen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 21.945
Blogginnlegg: 293
Pelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Den store koldtbordtråden? Tips til dummies og andre

Jeg har en god salat som passer til koldtbord. Den burde kalles for potetsalat, men denne er ikke als lik det vi pleier å kalle potetsalat.

Jeg pleier aldri å sjekke mengder når jeg gjør den, men synser litt om hvor mye jeg skulle bruke til det antallet folk du estimerer.

2 kg nypoteter
2-3 runde store brieoster
4 pakker ruccola
4 hjertesalater eller lignende salat
5 rødløk
5 pakker sukkererter
5 godt modne avokado
Olivenolje (tja ... i hvert fall 1-2 dl)
Pepper
Salt hvis du pleier å bruke det
Ev ristede pinjekjerner

Andre grønnsaker du har hjemme eller finner i butikken som:
Reddik eller annet du liker i salater

Kok potetene med skall
Del opp broen i biter på et sted mellom 1x1 til 2x2 cm. Det er ikke så nøye og de kan være langsmale eller liksidige.
Del dem i fire deler (eller seks om de er store) når de er varme.
Bland inn brien med en gang så at osten smelter litt.
Skjær opp de andre grønnsakene som om du skulle gjøre en vanlig salat.
Bland sammen og du skal bruke ganske mye olje.

Alt foruten selve salatblader kan gjøres i forvei. Serveres gjerne romtemperert og ikke for kald (aller best om potetene er litt varme fortsatt, men det går bra uten det også).


Sist redigert av Pelen : 14-05-17 kl 16:48.
Pelen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-05-17, 16:44   #3
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Den store koldtbordtråden? Tips til dummies og andre

Opprinnelig lagt inn av Pelen, her.

Jeg har en god salat som passer til koldtbord. Den burde kalles for potetsalat, men denne er ikke als lik det vi pleier å kalle potetsalat.

Jeg pleier aldri å sjekke mengder når jeg gjør den, men synser litt om hvor mye jeg skulle bruke til det antallet folk du estimerer.

2 kg nypoteter
2-3 runde store brieoster
4 pakker ruccola
4 hjertesalater eller lignende salat
5 rødløk
5 pakker sukkererter
5 godt modne avokado
Olivenolje (tja ... i hvert fall 1-2 dl)
Pepper
Salt hvis du pleier å bruke det
Ev ristede pinjekjerner

Andre grønnsaker du har hjemme eller finner i butikken som:
Reddik eller annet du liker i salater

Kok potetene med skall
Del opp broen i biter på et sted mellom 1x1 til 2x2 cm. Det er ikke så nøye og de kan være langsmale eller liksidige.
Del dem i fire deler (eller seks om de er store) når de er varme.
Bland inn veien med en gang så at osten smelter litt.
Skjær opp de andre grønnsakene som om du skulle gjøre en vanlig salat.
Bland sammen.

Alt foruten selve salatblader kan gjøres i forvei. Serveres gjerne romtemperert og ikke for kald (aller best om potetene er litt varme fortsatt, men det går bra uten det også).

Jeg pleier å lage en lignende, uten salatblader, men med masse grønt. Veldig godt.

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no