Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Oppskrift på suksessterte?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 15-10-15, 17:35   #1
polarjenta
Tittel og tittel....
 
polarjenta sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Vesterålen
Innlegg: 21.663
Blogginnlegg: 66
polarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt av
Standard

Oppskrift på suksessterte?

Ja, er det noen som har en enkel oppskrift på suksess-terte?

__________________
Nå også med avatar
polarjenta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-10-15, 18:35   #2
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.823
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Denne bruker jeg. Kjempegod.

5 eggehviter
250 g melis
150 g malte mandler

5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Stivpisk eggehvitene. Pisk gradvis inn melisen og vend til slutt inn mandler. Hell i to smurte og bakepapirkledte 20 cm springformer og stek ved 180 grader i ca 20 minutter.

Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en gryte og varm under svak varme til kremen tykner. Rør hele tiden! Avkjøl kremen noen timer. Pisk romtemperert smør inn i kremen. Bre halvparten av kremen mellom kakebunnene og den andre halvparten oppå.
(Jeg liker å dele kremen i to og blande 50 g smeltet sjokolade i den ene halvdelen så har jeg sjokoladekremen mellom bunnene og den gule kremen oppå. Det er også godt å drysse Daimkuler på toppen av kaken.)

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-15, 14:00   #3
Snipp
Aktiv
 
Snipp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2015
Innlegg: 142
Snipp har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Bruker en oppskrift som ligner på Myrias oppskrift. Kan skrive under på at den er god!!

Snipp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-15, 14:38   #4
Taien
lettere utlada
 
Taien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Rogaland
Innlegg: 8.347
Blogginnlegg: 272
Taien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de flesteTaien er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Min oppskrift er lik Myria sin, men jeg bruker 200g melis og 200g mandler.
Og jeg kjører dem i blender el.l. og sørger for at det er litt grove biter også, og at den ikke er helt malt.
Jeg heller mandelmassen (eggehviter pisket hvitt, melis siktet i etterpå og mandlene vendes i forsiktig med slikkepott) i smurt 24cm form. (Jeg har bakepapir i bunn og smører sidene.)

Avkjøl kremen og ha den på kaken.
Jeg pynter med forskjellig: mandelspon, revet sjokolade, sjokoladeblonder osv.

__________________
Tvillinggutter 2010
Taien er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-15, 20:20   #5
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Den opprinnelige Suksessterten skal ha kremen mellom bunnene og sjokoladetrekk over topplaget. Dette skal pyntes med litt av kremen.

Min oppskrift på bunn sier 5 eggehviter, 250 g melis og 250 g mandler.

Fremgangsmåte (fra den opprinnelige oppskrifta) på kremen er også litt anderledes. Du skal koke opp (forsiktig) sukker og fløte, dette skal avkjøles, så skal eggeplommene haes i (siles). Dette skal på nytt gis et oppkok, før det igjen avkjøles og så piskes smøret inn. Denne fremgangsmåten gir en litt annen konsistens på kremen.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-15, 20:23   #6
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.506
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av Libra, her.

Den opprinnelige Suksessterten skal ha kremen mellom bunnene og sjokoladetrekk over topplaget. Dette skal pyntes med litt av kremen.

Min oppskrift på bunn sier 5 eggehviter, 250 g melis og 250 g mandler.

Fremgangsmåte (fra den opprinnelige oppskrifta) på kremen er også litt anderledes. Du skal koke opp (forsiktig) sukker og fløte, dette skal avkjøles, så skal eggeplommene haes i (siles). Dette skal på nytt gis et oppkok, før det igjen avkjøles og så piskes smøret inn. Denne fremgangsmåten gir en litt annen konsistens på kremen.

Jeg synes denne måten å lage suksessterte på gir best resultat. Den mektige kremen brekkes både i konsistens, med 2 bunner og med den bitre sjokoladen.

__________________
I'm happy, hope you're happy too
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-15, 13:50   #7
polarjenta
Tittel og tittel....
 
polarjenta sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Vesterålen
Innlegg: 21.663
Blogginnlegg: 66
polarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Jeg tror det blir med en bunn, det er det jeg er vant til.

__________________
Nå også med avatar
polarjenta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-15, 14:31   #8
polarjenta
Tittel og tittel....
 
polarjenta sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Vesterålen
Innlegg: 21.663
Blogginnlegg: 66
polarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av Myria, her.

Denne bruker jeg. Kjempegod.

5 eggehviter
250 g melis
150 g malte mandler

5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Stivpisk eggehvitene. Pisk gradvis inn melisen og vend til slutt inn mandler. Hell i to smurte og bakepapirkledte 20 cm springformer og stek ved 180 grader i ca 20 minutter.

Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en gryte og varm under svak varme til kremen tykner. Rør hele tiden! Avkjøl kremen noen timer. Pisk romtemperert smør inn i kremen. Bre halvparten av kremen mellom kakebunnene og den andre halvparten oppå.
(Jeg liker å dele kremen i to og blande 50 g smeltet sjokolade i den ene halvdelen så har jeg sjokoladekremen mellom bunnene og den gule kremen oppå. Det er også godt å drysse Daimkuler på toppen av kaken.)

Så smøret skal ikke smeltes eller noe? Skal bare piske det inn?

__________________
Nå også med avatar
polarjenta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-15, 14:33   #9
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Ikke smelte nei. Romtemperert og mykt.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-15, 16:07   #10
polarjenta
Tittel og tittel....
 
polarjenta sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Vesterålen
Innlegg: 21.663
Blogginnlegg: 66
polarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av Libra, her.

Ikke smelte nei. Romtemperert og mykt.

Takk, når det gjelder baking må jeg ha alt inn med tskje.

__________________
Nå også med avatar
polarjenta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-15, 21:02   #11
polarjenta
Tittel og tittel....
 
polarjenta sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Vesterålen
Innlegg: 21.663
Blogginnlegg: 66
polarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt avpolarjenta har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Ja også lurer jeg på hvor i ovnen den skal stå?

__________________
Nå også med avatar
polarjenta er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-10-15, 21:30   #12
Snipp
Aktiv
 
Snipp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2015
Innlegg: 142
Snipp har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av polarjenta, her.

Ja også lurer jeg på hvor i ovnen den skal stå?

Jeg pleier å bruke denne oppskriften, og der skal formen stå midt i ovnen.

(Sjokoladetrekket er med delfiafett).

Snipp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-16, 18:14   #13
millact
Bør lage seg en tittel selv
 
millact sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.682
millact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av Myria, her.

Denne bruker jeg. Kjempegod.

5 eggehviter
250 g melis
150 g malte mandler

5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Stivpisk eggehvitene. Pisk gradvis inn melisen og vend til slutt inn mandler. Hell i to smurte og bakepapirkledte 20 cm springformer og stek ved 180 grader i ca 20 minutter.

Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en gryte og varm under svak varme til kremen tykner. Rør hele tiden! Avkjøl kremen noen timer. Pisk romtemperert smør inn i kremen. Bre halvparten av kremen mellom kakebunnene og den andre halvparten oppå.
(Jeg liker å dele kremen i to og blande 50 g smeltet sjokolade i den ene halvdelen så har jeg sjokoladekremen mellom bunnene og den gule kremen oppå. Det er også godt å drysse Daimkuler på toppen av kaken.)

Kan denne lages som bare et lag, altså stekes i en rund form bare?

__________________
05 og 08
millact er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-16, 19:21   #14
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.823
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av millact, her.

Kan denne lages som bare et lag, altså stekes i en rund form bare?

Tenker du da uten å halvere oppskriften? Det går helt fint. Hvis du bruker samme størrelse kakeform må du nok doble steketiden, men test litt med en kakepinne så du er sikker på at den er stekt.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-16, 19:23   #15
millact
Bør lage seg en tittel selv
 
millact sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.682
millact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av Myria, her.

Tenker du da uten å halvere oppskriften? Det går helt fint. Hvis du bruker samme størrelse kakeform må du nok doble steketiden, men test litt med en kakepinne så du er sikker på at den er stekt.

Ja, uten å halvere. Takk!

__________________
05 og 08
millact er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-16, 20:40   #16
vixen
Bør lage seg en tittel selv
 
vixen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 8.830
Blogginnlegg: 8
vixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Vil kaken holde seg god til 17 mai om jeg baker den ikveld?

vixen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-05-16, 21:18   #17
Myria
Eppur si muove.
 
Myria sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 15.823
Myria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt avMyria har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Ja.

__________________
It is only with the heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye.
2008 - 2011 - 2013
Myria er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-16, 09:41   #18
millact
Bør lage seg en tittel selv
 
millact sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.682
millact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av polarjenta, her.

Jeg tror det blir med en bunn, det er det jeg er vant til.

Samme her. Må straks gå i gang. Skulle ønske jeg fikk sjokoladekake i stedet for (vi får liste fra korpset med hvem som skal bake hva). Synes jeg alltid får de vanskeligste.

__________________
05 og 08
millact er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-16, 10:14   #19
vixen
Bør lage seg en tittel selv
 
vixen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 8.830
Blogginnlegg: 8
vixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av millact, her.

Samme her. Må straks gå i gang. Skulle ønske jeg fikk sjokoladekake i stedet for (vi får liste fra korpset med hvem som skal bake hva). Synes jeg alltid får de vanskeligste.

Jeg synes egentlig at suksessterte er en veldig lett kake å bake. Fort gjort. Har en nevø med cøliaki så det er en hit på familielag.

vixen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-05-16, 10:43   #20
millact
Bør lage seg en tittel selv
 
millact sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Innlegg: 52.682
millact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtidmillact har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Oppskrift på suksessterte?

Opprinnelig lagt inn av vixen, her.

Jeg synes egentlig at suksessterte er en veldig lett kake å bake. Fort gjort. Har en nevø med cøliaki så det er en hit på familielag.

Den står i ovnen nå, stekt 20 minutter, men kun i en form. Håper den kan brukes, lar den steke lenger slik Myria skrev, så håper jeg den blir suksess.

__________________
05 og 08
millact er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:57.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no