Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Fritid og hobby > Fest og høytid

Hva har dere planer om å bake/lage til jul?

Fest og høytid Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 25-11-15, 15:12   #11
Varta
Bookhouse girl
 
Varta sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 483
Varta er populærVarta er populærVarta er populær
Standard

Sv: Re: Sv: Hva har dere planer om å bake/lage til jul?

Opprinnelig lagt inn av Palmen, her.

Du må gjerne dele sildeoppskriftene!

Sild skal bli!

Karrisild
1 lite glass appetittsild
1/2 løk
3 egg
2 ts karri (bland ut med litt vann så krydderet blir fuktet litt)
1 boks seterrømme
1 pakke majones (kan bruke lettmayo)

Hakk løk, hardkok eggene, skrell dem og del dem på langs og tvers i eggedeler. Rør sammen rømme, majones og karri. Renn av sildebitene (men ikke skyll dem) og skjær dem i 3-4 deler. Bland sild, egg og løk inn i karrisausen og la stå over natten. Når denne er nylaget vil den alltid smake litt tamt. Hvis den fortsatt er tam dagen etter kan man ha i mer rå løk eller karri. Er holdbar omtrent like lenge som utløpsdatoen på rømmebegeret.

Jeg lager alltid dobbel porsjon av karrisilda. Da kan det lønne seg å ha i et ekstra glass med appetittsild siden folk alltid forsøker å få med seg mest mulig sild på skiva og med en stor porsjon kan man risikere å bare sitte igjen med egg og løk når de siste skal forsyne seg.

Islandsk sitronsild
4-6 spekesildfileter (frosne eller ferske, begge funker)
1 liten purre i tynne skiver
1 /2 liten løk i tynne ringer
1 gulrot i skiver
2 spiseskjeer frisk hakket dill
250 g sukker (jeg vet at dette virker som veldig mye sukker, men det går bra, altså)
2 dl ferskpresset sitronsaft
1-2 dl vann

Spekesilda vannes ut i vann eller melk i 3-4 timer. Skjær sild i 1-2 cm biter og del opp grønnsakene. Legg sild og grønnsaker lagvis i glass, strø grovkvernet pepper og dill mellom lagene. Bland sukker, sitronsaft og vann og hell over i glasset. La stå minst over natta; smaker best etter et par dager. Holdbar i ca. et par uker skulle jeg tro, den blir aldri gammel hos oss.

Oberstinnens sild
(jeg er klar over at denne oppskriften ser litt ekkel ut, med ketchup og så mye olje. Du får bare ta mitt ord for at den er kjempegod, oppskriften stammer fra Bent Stiansen og han vet hva han driver med. Smaker som en mild, krydret tomatsild).

5 kryddersild, vannet ut 3-4 timer minst
1 dl eddik
200 g sukker
10 hele nellikspiker
10 sorte pepperkorn som knuses
2 store løk
2 store, sure agurker – finhakkes
1 dl ketchup
1 dl matolje

Silden skjæres i en centimeter store biter og alle ingrediensene blandes.
Det hele legges på glass og bør oppbevares i en uke for å godgjøre seg før den spises. (Jeg har aldri klart å time det så den har stått mer enn et døgn før konsum. Det går bra, det også.)

Varta er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no