Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hjemmelaget lasagne - beste oppskrift/tips?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 24-01-15, 17:18   #1
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.162
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget lasagne - beste oppskrift/tips?

Jeg lager tomatsaus i gigaporsjoner en gang i blant og denne bruker jeg også i lasagne. Tomatsausen koker jeg av hermetiske tomater (bruker 10-12 bokser og diger kjele!), 6-8 friske tomater (delt i grove biter), 7-8 store gulrøtter, 2 paprika, 1 brokkoli, 1-2 løk, 1 hvitløk, litt selleri og eller hva jeg måtte ha av grønnsaksrester. Jeg kokte i går og da puttet jeg også i en ganske stor mengde grønnkål. Det smakte veldig bra. Jeg har også tomatpure og ca 1 dl god olivenolje og krydrer med pepper, salt, litt sukker og ellers hva jeg måtte ønske. Jeg lager den relativt nøytral i smaken og krydrer den heller til hver enkelt rett da denne sausen brukes på alt fra spaghetti bolognese til pizza, lasagne og veldig mye annet.

Denne sausen koker jeg i minst 2 timer før jeg avkjøler den litt og moser den med stavmikser eller blender. Deretter fryser jeg den i porsjoner på 3-4 dl. Dette er basis for min lasagne. Jeg steker kjøttdeig med hakket løk, blander i denne tomatsausen og lager også en helt basic hvit saus. Jeg tar en øse hvit saus i tomatsausen og legger ellers lagvis på vanlig måte. Topper med ost av ett eller annet slag, favoritten her er Jarlsberg.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 24-01-15, 18:01   #2
Acino
passe nerd
 
Acino sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Innlegg: 5.572
Acino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelenAcino er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget lasagne - beste oppskrift/tips?

Jeg "jukser" med å lage hele sausgreiene i ett jafs. Tar en gryte som jeg steker karbonadedeig i sammen med fersk hvitløk, løk, og revet gulerot. Har så i tomatpure som får frese litt med før jeg har i knuste tomater. Tykner med enten maizenna eller hvetemel(sistnevnte må selvsagt koke lengre for å få bort smaken). Har i fløte og eller melk. Ja, og krydder og gjerne en fondcup også. Bruker gjerne krydder som salt, pepper, rosmarin, provencekrydder osv, smaker det til. Avrunder gjerne med litt sukker. Helt til slutt har jeg i litt ost som får smelte nedi uten at det koker(slår av plata).

Liker eller så bruke ferske lasagneplater; fåes iallfall kjøpt på lokale meny her. Passer supert til min lasagneform så det blir tre lag med to plater i hver. Starter og avslutter med saus. Ost på toppen. Ca 25 minutter i ovnen(med ferske lasagneplater vel og merke).

__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010
Acino er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:08.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no