Sv: Hva gjør du for å holde matbudsjettet nede?
Vi jobber stadig vekk med å holde det nede, men vi sprekker hele tiden. Vi prioriterer god og sunn mat, men det som gjør at vi bruker mer enn planlagt er at vi ikke alltid er flinke til å ukesplanlegge middager og må svippe innom butikken hver dag etter jobb. Ikke lurt. Vi kjøper alltid økologiske egg, stort sett lykkelig kylling og er glade i gode oster. Kjøper gjerne økologisk, men ikke alltid. Spiser ikke store mengder med ris og pasta, fyller opp med grønnsaker i stedet for. Det blir fort dyrere.
Men jeg baker brød selv, og det er betraktelig rimeligere enn de gode brødalternativene hos bakeren. Vi har også en egen "middagsrester-hylle" i kjøleskapet. Tidligere forsvant restene blant all den andre maten og ble fort glemt (og dermed kastet fordi de ble dårlige), men restemathyllen har gjort at vi har oversikt og dermed får brukt dem opp. I tillegg har vi blitt striksere med hvor mye mat vi lager til middag; vi lager heller litt for lite enn for mye, så får heller vi voksne spise litt mindre om det blir knapt. Men stort sett er mengden ganske passe.
__________________
2010 2012
|