Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Om å steke brød i jerngryte

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 08-02-14, 18:33   #101
zinatara
Bør lage seg en tittel selv
 
zinatara sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6.774
zinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av zinatara, her.

I dag skal jeg teste no knead pizza på pizzasten, så får vi se om det går bedre.

Dette var veldig vellykket! Brukte denne deigen http://food52.com/recipes/16641-jim-...margherita-pie og ungene fikk velge pizzafyll til hver sin pizza. Bunnen ble sprø utenpå uten at den ble tørr inni og det var luftbobler i den. Tror det er den beste pizzabunnen jeg har laget hjemme noensinne og ungene spiste opp en stor porsjonspizza hver. Det skjer nesten aldri ellers. Så dette skal gjentas.

zinatara er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-02-14, 20:52   #102
Cuyahoga
etterpåklokest
 
Cuyahoga sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 7.880
Blogginnlegg: 179
Cuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt avCuyahoga har mye å være stolt av
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Mannen og jeg trykte i oss store deler av dagens brød med bare olivenolje på.

Lurer på prøve en foccacia-variant neste gang.

Cuyahoga er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-02-14, 21:10   #103
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.515
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av Cuyahoga, her.

Mannen og jeg trykte i oss store deler av dagens brød med bare olivenolje på.

Lurer på prøve en foccacia-variant neste gang.

Jeg bruker dette prinsippet til min foccacia. Setter deigen på kvelden (men jeg lar den gå noen runder i kjøkkenmaskinen), lar den forheve til morgenen, velter den over i form og lar den etterheve til jeg er hjemme fra jobb.
Nå skal det ses at jeg ikke er glad i de veldig oljete faccaciaene, så jeg har kun olje i de fordypningene man lager i brøde, har ikke i formen.

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 00:01   #104
Hannah
tankefull
 
Hannah sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 4.227
Blogginnlegg: 111
Hannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt likt
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Æsj, mitt første forsøk endte med at brødet var deigete inni. Hva gikk galt tro? Må prøve igjen, for det såg veldig bra ut.

Hannah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 08:03   #105
Anda
Smugleser
 
Anda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.011
Blogginnlegg: 411
Anda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de flesteAnda er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av Gimmer, her.

Æsj, mitt første forsøk endte med at brødet var deigete inni. Hva gikk galt tro? Må prøve igjen, for det såg veldig bra ut.

Hvor lenge stekte du?

Etter at lokket er av, så senker du varmen og steker litt til. Og så tar du lyttetesten.

__________________
Anda
- - - - -
Har Andungen fra '03 og Knøtto fra '06
Anda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 08:21   #106
allium
Bare sær
 
allium sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.239
allium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme omallium har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av Gimmer, her.

Æsj, mitt første forsøk endte med at brødet var deigete inni. Hva gikk galt tro? Må prøve igjen, for det såg veldig bra ut.

Det lurer jeg også på, for det skjer stadig her, og det ser ikke ut til å hjelpe å øke verken steketid eller temperatur, det resulterer bare i tykk, svidd skorpe og fortsatt ikke gjennomstekt brød.

__________________
90 - 96 - 00

Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in.
allium er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 09:29   #107
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.212
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Så rart? Jeg brukte en tolitersgryte og får ganske høye, trillrunde brød. Da holder det med 30 min med lokk, og deretter 30 min uten. Begge deler på 230 grader. Første gangen tok jeg brødet litt tidligere, kanskje 15 min uten lokk, oda ble det litt moist, men ikke klissete.

Jeg pleier å sette brødet ett hakk ned etter at lokket er av, da blir det ikke så mørkt oppå.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 09:40   #108
Heilo
Fjellpiper
 
Heilo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 6.255
Blogginnlegg: 314
Heilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Kan dere trikset for å sjekke om brødet er stekt tvers gjennom? Ta det ut av formen/gryta og dunk med neglen eller knoken på undersida. Hvis det er ferdig stekt skal lyden være litt hul. Funker hver gang.

Jeg prøvde ut no-knead-brød og jerngryte i helga og ble positivt overrasket over smaken og utseendet på brødet. Brukte originaloppskriften fra matprat som utgangspunkt, men byttet ut mye av hvetemelet med Fibra og rug. Og så strødde jeg hakket kokesjokolade i brettene. Oh. My. God.

Heilo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 13:42   #109
Mrs. S
Bør lage seg en tittel selv
 
Mrs. S sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 1.648
Mrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smartMrs. S imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Gjett hvem som kastet jerngryta si for mange år siden?

Ikeas jerngryter, er det noen som bruker de?

Mrs. S er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 13:46   #110
zinatara
Bør lage seg en tittel selv
 
zinatara sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6.774
zinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Jeg lagde et i går som ble veldig vellykket synes jeg. Jeg brukte den originale oppskriften fra matpåbordet og brettet inn biter av soltørket tomat og fetaost. 30 minutter med lokk og 15 uten. Da så det fint ut utenpå og var stekt, men ikke tørt inni. Så dette skal jeg teste videre med andre meltyper og smaker.

zinatara er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 13:47   #111
Heilo
Fjellpiper
 
Heilo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 6.255
Blogginnlegg: 314
Heilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt avHeilo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Det hørtes kjempegodt ut, zinatra.

Heilo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 13:50   #112
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.894
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Dere som får seige brød - venter dere til brødet er helt avkjølt før dere skjærer i det?

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-02-14, 13:50   #113
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Jeg har også planer om å teste ut en focaccia variant!
Jeg dunker alltid på toppen av brødet for å kontrollere at det er ferdig stekt.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-02-14, 01:04   #114
Hannah
tankefull
 
Hannah sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 4.227
Blogginnlegg: 111
Hannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt likt
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Jeg dunket på det, og det hørtes hult ut, så jeg syns det var veldig merkelig. Brødet var helt kaldt da jeg skar i det.

stekte på 250 grader, 30 min med lokk og 15 min uten.
Har satt ny deig nå, så jeg prøver igjen i morgen.

Hannah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-02-14, 09:46   #115
Niobe
Personlig pessimist
 
Niobe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 28.081
Blogginnlegg: 11
Niobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme omNiobe har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av Erica, her.

Dere som får seige brød - venter dere til brødet er helt avkjølt før dere skjærer i det?

Man klarer da aldri vente til brødet er helt avkjølt før man skjærer det! Man vil jo ha en skive varmt brød, som smøret smelter på, vil man ikke..?

Aldri opplevd at brødet blir seigt, men den gangen jeg glemte å forvarme gryten og tenkte at det sikkert gikk bra, så satt brødet bom fast i den, hvertfall. Eneste feilskjæret på den eltfrie fronten.

__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.»
- Aileen Wuornos, seriemorder
Niobe er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 11-02-14, 10:23   #116
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Selvfølgelig spiser man en skive eller to før brødet er blitt kaldt, det er jo da det er best!

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-02-14, 13:50   #117
Pepper Lemon
Peppy!
 
Pepper Lemon sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 10.682
Blogginnlegg: 253
Pepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme omPepper Lemon har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Det skjedde noe rart med brødet mitt. Det lukter alkohol. Det luktet veldig intenst av deigen også, jeg tenkte ikke noe videre over det. Men brødet har en bismak altså. Noen som forstår kjemien bak dette? Jeg hadde oppi honning. Og deigen stod vel i ca 16 timer. Det ble ikke slik forrige gang jeg laget slikt brød.

Pepper Lemon er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-02-14, 14:47   #118
Malama
Bør lage seg en tittel selv
 
Malama sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: Sunnmøre!
Innlegg: 30.064
Malama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt avMalama har mye å være stolt av
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av Heilo, her.

Kan dere trikset for å sjekke om brødet er stekt tvers gjennom? Ta det ut av formen/gryta og dunk med neglen eller knoken på undersida. Hvis det er ferdig stekt skal lyden være litt hul. Funker hver gang.

Jeg prøvde ut no-knead-brød og jerngryte i helga og ble positivt overrasket over smaken og utseendet på brødet. Brukte originaloppskriften fra matprat som utgangspunkt, men byttet ut mye av hvetemelet med Fibra og rug. Og så strødde jeg hakket kokesjokolade i brettene. Oh. My. God.

Hørtes knall ut

Men matprat? finner ikke.

__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
Malama er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-02-14, 14:51   #119
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.503
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av Malama, her.

Hørtes knall ut

Men matprat? finner ikke.

Prøv MatPaaBordet i stedet. Dronningen av eltefrie brød

løve70 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-02-14, 17:58   #120
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.212
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Om å steke brød i jerngryte

Opprinnelig lagt inn av Pepper Lemon, her.

Det skjedde noe rart med brødet mitt. Det lukter alkohol. Det luktet veldig intenst av deigen også, jeg tenkte ikke noe videre over det. Men brødet har en bismak altså. Noen som forstår kjemien bak dette? Jeg hadde oppi honning. Og deigen stod vel i ca 16 timer. Det ble ikke slik forrige gang jeg laget slikt brød.

Hm, i Zambia lager man "øl" ved at man lager en slags brøddeig som blir tygget og spyttet ut (spyttet gjærer), den står og gjærer en stund også heller man på varmt vann. Væsken som da danner seg i lommene drikkes med sugerør.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no