Sv: Din beste brødoppskrift
Disse er veldig gode og deigen holder til 3 brød.
3 dl kokende vann
1 dl hvete helkorn
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
8 dl skummet melk, 37 grader
25 g gjær (jeg bruker 2/3 av en pakke med fersk gjær)
1 dl sammalt hvete, grov
1 dl sammelt hvete, fin
2 dl sammalt rug, grov
2 liter hvetemel
2 dl finraspet gulrot
3 dl kesam
1 ss lys sirup
2 ts salt
Slå 3 dl kokende vann over helkorn, solsikkekjerner, linfør og sesamfrø. Rør om og la det stå til det er fingervarmt.
Rør ut gjæren i den lunkne melken. Bland sammen de bløtlagte kornene og alle de andre ingrediensene. Elt deigen godt sammen, minimum 10 minutt. Hev deigen til dobbel størrelse, ca 50-60 minutt. Slå deigen over på melet bakebord og rull den ut til 3 brød. Etterhev i 40-50 minutt. Settes inn i kald ovn.
Stekes i ca 50 minutt på 200 grader.
|