Sv: Noen som fermenterer?
Opprinnelig lagt inn av konsulenten, her.
En probiotisk drikk laget ved å blande vann, sukker, tørket frukt og vannkefirkorn. Vannkefirkornene er bakterie og gjærkulturer som gjør om sukker til melkesyre bl.a. Mange gjør en gjæring nr.2 ved å tilsette fruktjuice. Med tett kork dannes gass også, det blir boblevann rett og slett. Litt som brus. Det er ihvertfall min plan. Jeg er bare på planstadiet ennå. Nooria? 
Jeg har ikke planlagt så veldig egentlig. Har en i familien som er veldig inspirert av disse bloggerne. Siden vi begge har irritabel tarm har vi snakket litt om bl.a probiotika, og derfor sendte hun meg kefirkorn. Jeg måtte jo teste det ut og nå har jeg laget flere runder. Kefirkornene har begynt å formere seg, så snart må jeg fordele det på flere norgesglass. Jeg må også finne ut hva slags tørket frukt jeg skal bruke for at ungene skal like det.
Opprinnelig lagt inn av safran, her.
Da jeg drev med det der på åttitallet en gang, så kalte vi det kefirsopp. 
Ja det høres jo ut som et helt riktig ord på det. Hadde det noen effekt hos deg?
__________________
Nooria
Storebror 2003, Mellomsøster 2006 og Minstemann august 2008.
|