Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Kaldheving av deig til grovbrød

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 10-08-12, 13:55   #1
Benzo
Teller ned
 
Benzo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.190
Benzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kaldheving av deig til grovbrød

Jeg bruker kald væske, halve gjærmengden og setter bakebollen i et kaldt rom. Funker hver gang.

Benzo er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 10-08-12, 20:06   #2
Ruslebiffen
biffvase
 
Ruslebiffen sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
Ruslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kaldheving av deig til grovbrød

Opprinnelig lagt inn av Fakse, her.

Jeg hever ikke i kjøleskapet altså. Bruker bare kald deigvæske og lite gjær, men lar deigen stå på benken.

Aha! Da er jeg med.

Opprinnelig lagt inn av Benzo, her.

Jeg bruker kald væske, halve gjærmengden og setter bakebollen i et kaldt rom. Funker hver gang.

Kanskje jeg må ta med meg deigen på soverommet når jeg legger meg?


__________________
2010 2012
Ruslebiffen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-08-12, 09:25   #3
Ruslebiffen
biffvase
 
Ruslebiffen sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
Ruslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kaldheving av deig til grovbrød

Gårsdagens brødladning ble perfekt! Jeg brukte mindre gjær, væske som var litt kaldere enn romtemperatur, lagde litt større deig og hevet deigen på kjøkkenbenken natten over. Ila. ti timer var den akkurat passe hevet. Jeg slo den ikke ned i kjøkkenmaskinen, men "brettet" den på samme måte som man gjør med deigen til fint eltefritt brød. En knapp times etterheving i kald ovn og så steking. Perfekt! Et stort pluss er at jeg kan lage deigen enda grovere enn hva jeg normalt sett gjør også.

Sorry, full av fortellertrang over at jeg endelig har oppdaget langtidsheving.

__________________
2010 2012
Ruslebiffen er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:14.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no