Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Kakedeig til pepperkakeformer

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 06-12-11, 18:16   #1
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.638
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kakedeig til pepperkakeformer

Jeg lagde noen gode sjokoladekjeks til Halloween for noen år siden - deigen er ikke fullt så lett å jobbe med som pepperkakedeig, så den er kanskje ikke så barnevennlig, men kakene ble gode, og ganske stilige med hvit melispynt.


3,5 dl hvetemel
1,8 dl kakapopulver
1 1/4 ts bakepulver
1/8 ts salt
170 g mykt smør
knapt 3 dl sukker
1 egg

Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og salt. Ha smør og sukker i en annen bolle og rør mykt og luftig. Pisk inn egget. Rør de tørre ingrediensene gradvis inn. Del deigen i to, klapp dem litt flate, pakk dem i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 2 timer. (Det er lettest hvis du legger deigklumpen på plastfolie, bretter folien over og deretter klemmer den flat.)

Sett ovnen på 190 grader. Ha litt deig på bordet og kjevle ut deigen til et par millimeters tykkelse. Stikk ut figurer og legg dem på bakeplate med bakepapir på. En stekespade er fin til å flytte kakene med - de går lettere i stykker enn pepperkakedeig.

Stek kakene i ca. 8 minutter midt i ovnen. La dem ligge på bakeplaten og avkjøles i fem minutter før de flyttes til en rist for å avkjøles helt. Eventuelt kan du forsiktig dra hele bakepapiret over på risten - prøv i alle fall ikke å ta av enkeltkaker med det samme, for de er myke og går lett i stykker når de er nystekt.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:52.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no