Sv: Kakedeig til pepperkakeformer
Jeg lagde noen gode sjokoladekjeks til Halloween for noen år siden - deigen er ikke fullt så lett å jobbe med som pepperkakedeig, så den er kanskje ikke så barnevennlig, men kakene ble gode, og ganske stilige med hvit melispynt. 
3,5 dl hvetemel
1,8 dl kakapopulver
1 1/4 ts bakepulver
1/8 ts salt
170 g mykt smør
knapt 3 dl sukker
1 egg
Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og salt. Ha smør og sukker i en annen bolle og rør mykt og luftig. Pisk inn egget. Rør de tørre ingrediensene gradvis inn. Del deigen i to, klapp dem litt flate, pakk dem i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 2 timer. (Det er lettest hvis du legger deigklumpen på plastfolie, bretter folien over og deretter klemmer den flat.)
Sett ovnen på 190 grader. Ha litt deig på bordet og kjevle ut deigen til et par millimeters tykkelse. Stikk ut figurer og legg dem på bakeplate med bakepapir på. En stekespade er fin til å flytte kakene med - de går lettere i stykker enn pepperkakedeig.
Stek kakene i ca. 8 minutter midt i ovnen. La dem ligge på bakeplaten og avkjøles i fem minutter før de flyttes til en rist for å avkjøles helt. Eventuelt kan du forsiktig dra hele bakepapiret over på risten - prøv i alle fall ikke å ta av enkeltkaker med det samme, for de er myke og går lett i stykker når de er nystekt.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
|