Sv: Hjemmelaget rømmegrøt
Opprinnelig lagt inn av 3barnsmor, her.
Forresten - eneste jeg husker om semulegrynene i oppskriften til bestemor er at hun kokte det veeeeeeldig lenge, for at det ikke skulle kjennes snev av semulegrynene i rømmegrøten. De som ikke visste det hadde ikke greid å gjette at det var semulegryn i den.
Dette høres ut som en tradisjon som kan ha etablert seg fordi det var billigere å lage grøten med mindre rømme og mer semulegryn, men det skulle ikke merkes at man hadde laget billigversjonen. Etter hvert har det blitt sånn grøten skal være, og man tenker ikke over hvorfor semulegrynene skal skjules mer. Moren min har det litt sånn med medisterkaker og -pølser til ribba. Det har vi aldri hatt, for hun assosierer det med da hun vokste opp og de brukte det for å få nok mat; ribbekjøttet var så dyrt at alle i familien ikke ble mette av det de kunne kjøpe.
__________________
2001 og 2001
|