Sv: Kalkun for første gang
Opprinnelig lagt inn av Iset, her.
Og så blander jeg smeltet smør, salt og pepper i en stor kopp og heller over med jevne mellomrom. Og så har jeg et par appelsiner stappet inn "der du vet" på kalkunen, i stedet for stuffing. Langtidssteking på lav varme er helmaks (skrur opp temperaturen mot slutten, det er viktig)!.
Jeg har lært å steke kalkun av GydaG og GydaGmannen. Og det er virkelig verdens beste!
Tar opp kalkunen 4 dager før og lar den stå i kjøleskap i 2 dager. Dag 3 salter og pepprer jeg den, legger på ett tynt lag med smeltet meierismør, skjærer tynne skiver av appelsin og pakker inn hele kalkunen med det. Tar ett par appelsiner som jeg deler i 2 og klemmer saften ut av disse inni kalkunen - restene fra de ihjelklemte appelsinene legger jeg inni skroget.
Pakker den inn i alu.folie og inn i kjøleskapet igjen i 1 døgn. Dagen jeg skal steke kalkunen setter jeg ovnen på 120 grader og lar den stå og steke hele dagen. (appelsinskivene er da fjernet). Smører inn kalkunen med smeltet smør ca hver 2. time.
Og til dette serverer jeg en gooood fløytesaus m/brunost i, eple og løk-kompott, waldrofsalat, ripsgele, grønnsaker og poteter. JUMMI!
Voila - Kalkun ala fam. GydaG
*gaaaah - NÅ ble jeg sulten!!!*
__________________
<<< When nothing goes right - go left >>>
|