Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 16-10-10, 18:07   #1
safran
frakoblet
 
safran sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.402
Blogginnlegg: 18
safran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Jeg fikk ikke tak i salt fårekjøtt i dag, og måtte salte selv. Planen var å servere salt kjøtt og komle til søndagsmiddag. Blir kjøttet salt nok av å ligge i 24 timer når jeg gned det skikkeligskikkelig inn med massemasse salt? Skal jeg ha mer salt i kokevannet, kanskje? Tips, råd og synsing mottas med takk.

__________________
In vino veritas
safran er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 19:38   #2
shute
prokrastinator
 
shute sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 5.639
shute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt avshute har mye å være stolt av
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Vi måtte gjøre det en gang vi skulle ha muslimer på middag og bare fant salt svinekjøtt... anyway, vi tenkte at det var veldig kort tid og gnukket godt med salt. Det ble aaaalt for salt av å ligge over natta og kona hadde et himla styr med å få vannet ut og skiftet kokevann og greier for å få det ned på spiselig nivå.

__________________
Ungen, 2009
Minste, 2013
shute er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 19:47   #3
safran
frakoblet
 
safran sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.402
Blogginnlegg: 18
safran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Altfor salt? Hm. Kanskje jeg skal legge det i vann i morgen tidlig.

__________________
In vino veritas
safran er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 19:49   #4
Left
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Når skal jeg komme?

  Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 19:53   #5
safran
frakoblet
 
safran sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.402
Blogginnlegg: 18
safran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Klokken tre i morgen. Sjokoladepudding til dessert.

__________________
In vino veritas
safran er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 19:54   #6
Left
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Sjokoladepudding er nesten det beste som finnes

  Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 19:56   #7
Martis
Ute på tur
 
Martis sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.541
Blogginnlegg: 142
Martis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Jeg tror og det blir veldig salt av å ligge med saltet direkte på. Lag heller en saltlake som er veldig salt, 1 dl salt pr liter tror jeg er normal lake, så kanskje dobbelt så mye? Google neste.

__________________
I have learned that to be with those I like is enough.
Martis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 20:01   #8
Martis
Ute på tur
 
Martis sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.541
Blogginnlegg: 142
Martis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de flesteMartis er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

100 gr salt pr liter vann. Så kanskje dobbelt så mye siden du skal bare la det ligge over natten. Og blir det for salt kan du bare bytte kokevann et par ganger, det bruker å hjelpe på hurtigutvannet pinnekjøtt i hvertfall.

__________________
I have learned that to be with those I like is enough.
Martis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-10-10, 23:22   #9
safran
frakoblet
 
safran sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.402
Blogginnlegg: 18
safran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Takk for tips!

__________________
In vino veritas
safran er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-10-10, 23:24   #10
Ivars_mamma
We weren't born to follow
 
Ivars_mamma sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 248
Ivars_mamma er litt kulIvars_mamma er litt kul
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Ved lettsalting (100 gr salt, 10 gr sukker og 1 liter vann) bør kjøttet ligge i ca 2 døgn, men er nok salt nok etter ett. Det trenger da ikke vannes ut før bruk. Nå har du jo allerede spist middagen, for lengst, men bare sånn til en senere anledning.

__________________
Mamma til Ivar, født nov 2008.
Ivars_mamma er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-10-10, 23:30   #11
safran
frakoblet
 
safran sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.402
Blogginnlegg: 18
safran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme omsafran har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Komle og fårekjøtt som kun er saltet over natten?

Kjøttet ble aldeles perfekt! Det lå i ganske nøyaktig 24 timer før koking. Jeg skylte det før jeg la det i gryten. Komlene kokte jeg oppi sammen med kjøttet, uten å legge til salt i komledeigen.

__________________
In vino veritas
safran er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:44.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no