Sv: Høstmeny for jentemiddag
Høst er tiden for lam eller gode varme gryter.
Jeg elsker en litt sterk gryte når det begynner å bli kjølig ute, og så er jeg en sucker for å lage ting som passer på seg selv.
Jeg bruker dette i hver gang, og så hender det at jeg putter i litt ekstra grønnskaer/krydder/urter alt etter hva jeg har i huset.
Okse høyrygg og eller bog deles i biter og brunes i panne med smør, tomatpure, salt, pepper,kanel, hvitløk og sjarlottløk. Brun i flere omganger slik at det blir fin skorpe på.
Hell i en stor gryte etter bruning, legg også beina oppi slik at du får god kraft fyll i vann så det dekker alt.
La det koke lenge. Jeg pleier å ha gryten på kok i 2-3 timer, minst.
Ha oppi gulerøtter i biter, litt kålrot, sellerirot og en anelse pepperrot samt litt finhakket fersk chilli og grovhakket hvitløk.
Mot slutten har du i kikerter, brune bønner, sennepspulver, og en liten dæsj med fløte.
Smak til med salt og pepper og andre krydderier.
Server med hjemmelaget potetmos med andre rotgrønnsaker i, eller cous cous, eller bulgur.
Oksekjøtt kan og byttes ut med lam hvis du vil det.
__________________
|