Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Generell diskusjon > Nyheter og media

Er prisen vi betaler for internett for høy?

Nyheter og media Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 26-04-10, 15:08   #41
Alfa
Dukkar plutseleg opp ...
 
Alfa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 4.374
Alfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme omAlfa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Er prisen vi betaler for internett for høy?

Opprinnelig lagt inn av Esme, her.

En annen ting er som du også sier glitter, at man må se an hvem som er for og hvem som er i mot. De jeg kjenner som kan mest om data og sikkerhet er sterkt imot dette direktivet og det gjør at jeg blir ganske skeptisk til det også, om jeg ikke hadde vært det i utgangspunktet.

Denne gir ein del openbare grunnar til å mistenke at datalagringsdirektivet ikkje heilt vil funke etter intensjonane. Og med det i bakhovudet vil det vel strengt tatt vere meir fruktbart å spytte delar av (dei relativt høge) kostnadane for direktivet inn i politiressursar eller andre meir effektive tiltak.

Alfa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-04-10, 15:13   #42
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 17.782
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Er prisen vi betaler for internett for høy?

Politiressurser er en ting jeg opgså ser på som kanskje en god ting.
Feks at man utdanner egene fagfolk som har sin eneste oppgave i å søke etter, infiltrere og sprenge slike nettverk.
Jeg er klar over at dette finnes i dag altså, men jeg ser for meg noe i mye større skala.

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-04-10, 16:56   #43
emm
Men først, kaffe!
 
emm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 9.552
emm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Er prisen vi betaler for internett for høy?

Alfa: Enig!

Ellers vil jeg si prisen for internett ikke kan sees opp mot hva kriminelle velger å bruke medie til. Det transporteres trafficing-ofre med både fly, bil og båt, det er likevel ikke prisen for å ha disse kommunikasjonsmidlene tilgjengelig. Det kan jo ikke settes opp mot hverandre på den måten. Før tok det jo mye lenger tid å smugle mennesker, men likevel. Det utgis ulovlig og meget alvorlig overgrepsporno i trykt format, dette er likevel ikke prisen for å ha trykte medier.

Ulovligheter må bekjempes uansett hvilke middel forbryteren bruker, det er ikke stigeprodusenten som er skyld i innbruddet, selv om stigen hjalp tyven inn i andre etasje.

Jeg ser bare fordeler av at arbeidet mot kriminalitete, og særlig overgrep mot barn, nå skjer på et internasjonalt plan i større grad en tilfellet var tidligere. Utfordringene er at maktmyndighetene også må tenke nytt, og de har en tendens til å ville overvåke alt så til de grader. Dette kan også bli en form for misbruk. Til datalagringsdirektivet tenker jeg på Platons spørsmål: "Hvem skal vokte vokterene?"

emm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-04-10, 08:50   #44
Dronningen
Pauset
 
Medlem siden: Oct 2007
Innlegg: 12.595
Dronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtidDronningen har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Er prisen vi betaler for internett for høy?

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Hadde jeg sittet med fasiten på dette, ville jeg neppe brukt tiden min til å skravle på et nettforum for foreldre

Politimannen i dokumentaren mente at Datalagringsdirektivet var et stort skritt i rett rettning.

Har du lest denne?

Høringsuttalelse om datalagringsdirektivet

Dronningen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-04-10, 11:01   #45
bina
Ustabil
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 4.405
Blogginnlegg: 11
bina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de flestebina er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Er prisen vi betaler for internett for høy?

Opprinnelig lagt inn av Floksa, her.

Det må virkelig kunne være mulig å starte en debatt om de negative sidene ved internett uten å bli totalt latterliggjort?

Jeg mener ikke å latterliggjøre deg. Jeg tror at du spør om noe annet enn det du ønsker å diskutere. Du formulerer "Er prisen vi betaler for internett for høy", og du sier at ryggmargsrefleksen din er å stenge hele greia.

Men likevel er det ikke det du vil diskutere, du VIL egentlig diskutere det som vi andre vil diskutere, hvordan man møter dette, håndterer det, beskytter barna sine, og så videre.

Jeg tror at hvis du vil ha en diskusjon rundt dette så må du kvitte deg med de tabloide forenklingene, og slutte å hevde begrensning på internett.

Jeg har prøvd å få deg over på den vinklingen, men hver gang så reagerer du med å gå tilbake til "huff og huff og alt var bedre før"-vinklingen, og der har du mistet røkla. Det er ingen stor interesse her for å diskutere avskaffelsen av internett.

bina er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:21.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no