Sv: Thaisalat
Hentet fra Den store asiatiske kokeboken - fire porsjoner:
3 fedd hvitløk, finhakket
4 korianderrøtter, finhakkede (jeg pleier å ta den nederste hvite delen av korianderen i en potte)
1/2 ts nykvernet pepper
3 ss olje
400 g rundbiff eller filet
1 lite salathode med myke blader
200 g cherrytomater
1 middels stor agurk
4 vårløk
15 g friske korianderblader
Dressing:
2 ss fiskesaus
2 ss limesaus
1 ss soyasaus
2 ts finhakket rød chili
2 ts brunt sukker
Bland hvitløk, korianderrøtter, sort pepper og olje. Knus det i en morter eller i en food-processor og fordel det over kjøttet.
Stek kjøttet på sterk varme - ca fire minutter på hver side.
Legg salat, delte tomater, agurk i biter og hakket vårløk på et fat.
Rør sammen dressingen til sukkeret er oppløst.
Skjær det avkjølte kjøttet i tynne strimler og legg det oppå salaten (enten på et stort fat eller prosjonsvis). Drypp dressingen oppå og ha korianderblader på toppen.
Jeg lager alltid dobbelt porsjon dressing - synes aldri det blir nok...
__________________
Gutta -04 og -07
|