Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Madam Mims gamle ukemenyer

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 27-09-06, 10:22   #1
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Enkel vinaigrette:
1 ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
salt
pepper
Vinaigrette med sennep
1 ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
salt
pepper
1/2 ts dijonsennep

Grillmarinade til kjøtt:

(grunnmarinade for grilling av svinekjøtt, oksekjøtt, kylling)
1/2 dl balsamicoeddik
1/2 dl soyasaus
1/2 dl rapsolje
2 sitronskiver
2 ts kvernet pepper
(Til svinekjøtt er det godt med solbærsaft, og eddiken kan også byttes ut med sherry og vin)
Kryddertips til marinadene: ingefær eller dijonsennep til svin, timian til svin og okse, rosmarin til lam og okse, hvitløk til alt, karri til svin og kylling.
God dressing til salat:
2 ts kapers
6 sardellfileter (sånne som er rullet sammen og ligger på glass)
1-2 fedd hvitløk
1 dl rømme
1 dl creme fraiche
1 eggeplomme
1 ts tørr sennep.
Bland kapers, sardellfileter og hvitløk i blender, tilsett resten og kjør til den er glatt.
Grønn dressing til issalat
1 beger lettrømme
alt du har av grønt- ca to never; persille, basilikum, timian, løvstikke, estragon, et fedd hvitløk, en vårløk eller to/litt purre, 2 ss sitronsaft/halv krystet sitron, 2 ts sukker, litt salt, litt kvernet pepper. Bland alt og kjør i blender eller med stavmikser. Smak til.

Grillmarinade

1 dl soyasaus
1/2 dl olivenolje
saft av 1 sitron
1 revet passe stor knoll ingefær
4 dl dijonsennep
1/2 dl brunt sukker
1 hakket løk
1-2 ts chilipulver eller 1 hakket chili
Bland alle ingrediensene i en pose, og legg i kjøttet. Jeg anbefaler entrecote, det er smakfullt deilig kjøtt. La kjøttet ligge natten over, eller i romtemepratur i 3-4 timer.

Orientalsk fiskemarinade
(nok til 1/2 kilo ren fisk)
1 dl soyasaus
1 dl rapsolje
1/2 finhakket løk
1 ts sambal oelek
en halv presset sitron
Bland sammen og mariner fisken i 1-2 timer før grilling/steking
Knallgod dressing til salat, bakt potet, avokado, fersk spinat, endive
1 beger lettrømme
100-150 g. gorgonzola, roquefort eller lignende
3-4 valnøttkjerner
Ost og rømme kjøres i blender til luftig røre, hakk nøttene og ha i.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:23   #2
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Villrisrisotto

1 dl villris
4 ss smør
1 hakket løk
1 presset fedd hvitløk
1 grovrevet gulrot
(evt 1 liten grovrevet squash)
100 g sopp i kvartdeler (gjerne ulike typer)
2 dl naturris
1 1/4 dl tørr hvitvin
4 dl grønnsakbuljong
1 1/2 ts malt koriander
1 ss sitronsaft
40 g valnøtter
litt smør/odelia
salt
pepper

Kok opp 3-4 dl vann, ha i salt og tilsett villrisen. La det småkoke i 35-40 minutter til risen er knapt mør. Hell av vannet.
Smelt smør/olje/blanding i en kjele, tilsett løk og hvitløk og stek blank.
Tilsett gulrot og sopp, og la det koke i 4 minutter. Tilsett naturris og rør godt. Hell vin og buljong over, og la det småkoke i ca 30 minutter til all væsken er trukket inn. LItt og litt er en schlager. Pass på at det ikke koker tørt, for risottoen skal være litt fuktig. Ikke rør noe særlig under kokingen - det vil gi en grøtet konsistens.

Tilsett den kokte villrisen. Bland inn koriander, sitronsaft, valnøtter, litt smør, salt og pepper.
Server med en frisk grønn salat.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:26   #3
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Marinade til laksefilet, makrellfilet eller tunfisk:
1 dl teryakisaus
1 dl tørr sherry
1 ts honning
1 presset hvitløkfedd
1 ts ingefær, fersk revet
Bland alle ingrediensene og la filetene marinere i ca 2 timer. Stek dem kjapt på begge sider og etterstek i ovnen i 10 minutter på ca 200 C. Tunfisken skal bare stekes, ikke etterstekes. Den MÅ være litt rå inni. Server med feks wokede grønnsaker og ris. Eller en salat.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:26   #4
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Tunfiskmiddag:
1 fedd hvitløk
1 rødløk i skiver
1/2 brokkoli, bare toppene
1 neve frosne aspargesbønner
1/2 squash i terninger
3 dl eplejuice
2 bokser tunfisk i vann/olje
kvernet pepper
hakket bladpersille
Alle grønnsakene stekes i mediumvarm panne, ha i resten av ingrediensene, server med pasta.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 11:55   #5
Pelen
Bør lage seg en tittel selv
 
Pelen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 21.960
Blogginnlegg: 293
Pelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Wow Mim, dette en en tråd jeg kommer å bruke mye!

Pelen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-09-06, 07:06   #6
Camomilla
Wooohhoooooo
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.220
Camomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt av
Standard

Sv: Madam Mims gamle ukemenyer

Masse fine oppskrifter her ja
Her er det endel som må prøves.

__________________
Propellen januar 2005
Camomilla er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-10-06, 20:36   #7
Doxa
hmmm
 
Doxa sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 879
Blogginnlegg: 1
Doxa er populærDoxa er populærDoxa er populærDoxa er populær
Standard

Sv: Madam Mims gamle ukemenyer

Har var det mye godt!
Flott tråd!

__________________
Gutt '02 • Jente '03
Doxa er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Emneord
ukemeny, ukemenyer


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:49.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no