Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Madam Mims gamle ukemenyer

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 27-09-06, 10:20   #1
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Kjøttkaker
500-600 g karbonadedeig
1 ts havsalt
1 ts kvernet pepper
1-1,5 ss potetmel
2,5-3 dl vann eller melk
Bland alle kjøtt og krydder godt, bruk gjerne hendene, spe med litt og litt væske.
Kok opp en gryte med heliosbuljong, kraft eller vanlig buljong, ca 1 liter. Skru ned på varmen.
Stek kjøttkaker i panne med smør, ha dem over i gryta med kraft og la dem trekke i 10-15 minutter.
Brun saus: 2-3 ss smør, 2-3 ss hvetemel blandes godt, spe med 5-6 dl av kraften som kjøttkakene har trukket i, ha i litt matfløte eller melk, litt negro gir fin farge. Smak til med evt salt og pepper. La sausen koke en stund og ha i kjøttkakene. Server med poteter, rørte tyttebær, dampet nykål, kålstuing eller div grønne saker. Litt kokt grov pasta er også godt.


Chili Con Carne


3-400 g karbonadedeig
1 hakket løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje (Odelia)
2 ts chilipulver eller 1/2 hakket grønn elle rød chili
1 ts kummin
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner
1 stk. rød paprika i biter
1 stk. grønn paprika i biter
ca. 1 ts salt

Slik gjør du:

Brun karbonadedeigen med løk og hvitløk på god varme. Det skal bli småkornete. Ha i krydder og tomater og la det surre noen minutter. Ha i chilibønner og paprika og la det koke med et par minutter. Smak til med salt, og server gjerne med en grønn salat og brød.
Røren kan også fylles i Fajitas og gratineres i ovnen, eller fylles i pitabrød med grønnsaker. Videre kan du legge en skje av røren på tacosmåskjell, sånne små runde, ha på ørlite ost og gratinere noen minutter under grillen. Serveres med salat, guacamole, rømme og salsa.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:22   #2
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard


Kjapp pasta med spinat


Ingredienser
300 gr. kjøttdeig
1 pk matfløte
1 pk frossen spinat
4 fedd hvitløk
salt/pepper
olje til steking
1 pose tagliatelle eller to pk fersk pasta
valgfri sort.
Ha spinat i en kasserolle (med slippbelegg) og tilsett fløte. Tines opp på svak varme mens du steker kjøttdeigen i en stekepanne.
Ha i hakket hvitløk, kjøttdeig og salt/pepper sammen med spinat/fløten. Alternativ kan man sprøsteke bacon og ha over spinatstuingen, noen pinjekjerner eller krutonger er godt.
Kok pastaen al dente. Server med brød og en tomatsalat

Grønn curry wok

2 ss fiskesaus
2 ss Green curry paste
1 gul løk hakket
4 kyllingfileter (ca 500g) fint strimlet (alternativt laks eller reker)
1 boks à 400 ml kokosmelk
1 pose (ca 140 g) fersk spinat
ev salt
1 pk Egg Noodles
Fremgangsmåte
Tilberedning: Wok kylling og løk i oljen. Rør i Green Curry Paste. Tilsett kokosmelk og fiskesaus og la surre i 2-3 min. Lag nudlene etter anvisning på pakken. Rør i spinat og Egg Noodles og la surre 1 minutt.
Tips! Bytt gjerne ut kyllingen med laks og reker.

Fiskeform med spinat
500 g torsk
200 g-røkt kolje

Saus:
1 løk
1 gulrot
olivenolje
2,5 dl matfløte
2 håndfuller reven cheddarost
2 ts Colmans sennep eller sennepspulver
salt
pepper
hakket (blad)persille
sitronsaft
5 store poteter til potetmos
olivenolje eller smør
salt
pepper
reven muskatnøtt
2 egg
3 store håndfuller babyspinat
Fremgangsmåte:
Hakk løken fint og skrell gulrot og skjær i små biter. Stek løk og gulrot blanke i litt olivenolje eller Odelia Rapsolje. Krydre med salt og pepper.

Når gulrot og løk er blitt myke, tilsett fløte og varm til kokepunktet. Ta av varmen og tilsett osten. Når osten er smeltet, tilsettes sennep, salt og pepper, persille og sitronsaft. Rør rundt.

Skrell potetene og skjær dem i terninger. De skal koke i tils. ca 10 min. Når potetene er ferdige, hell vannet av, og mos dem lett. Tilsett litt olivenolje eller smør, litt melk, salt og pepper og litt reven muskat.

Skjær fisken i biter. Legg stykkene i en ildfast form og fordel de røkete og ikke røkete stykkene og spinaten. Hell sausen ut over hele retten. Til slutt fordeles potetmosen lett utover det hele. Formen settes i en 230 grader varm ovn på øverste rille og stekes i 25 min. eller til potetmosen er gylden.
Man kan tilsette kamskjell, reker eller krabbe til retten. Babyspinat kan godt byttes ut med noen never frossen spinat som man bare fordeler i i bunnen av formen sammen med den rå fisken.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:22   #3
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Enkel vinaigrette:
1 ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
salt
pepper
Vinaigrette med sennep
1 ss balsamicoeddik
3 ss olivenolje
salt
pepper
1/2 ts dijonsennep

Grillmarinade til kjøtt:

(grunnmarinade for grilling av svinekjøtt, oksekjøtt, kylling)
1/2 dl balsamicoeddik
1/2 dl soyasaus
1/2 dl rapsolje
2 sitronskiver
2 ts kvernet pepper
(Til svinekjøtt er det godt med solbærsaft, og eddiken kan også byttes ut med sherry og vin)
Kryddertips til marinadene: ingefær eller dijonsennep til svin, timian til svin og okse, rosmarin til lam og okse, hvitløk til alt, karri til svin og kylling.
God dressing til salat:
2 ts kapers
6 sardellfileter (sånne som er rullet sammen og ligger på glass)
1-2 fedd hvitløk
1 dl rømme
1 dl creme fraiche
1 eggeplomme
1 ts tørr sennep.
Bland kapers, sardellfileter og hvitløk i blender, tilsett resten og kjør til den er glatt.
Grønn dressing til issalat
1 beger lettrømme
alt du har av grønt- ca to never; persille, basilikum, timian, løvstikke, estragon, et fedd hvitløk, en vårløk eller to/litt purre, 2 ss sitronsaft/halv krystet sitron, 2 ts sukker, litt salt, litt kvernet pepper. Bland alt og kjør i blender eller med stavmikser. Smak til.

Grillmarinade

1 dl soyasaus
1/2 dl olivenolje
saft av 1 sitron
1 revet passe stor knoll ingefær
4 dl dijonsennep
1/2 dl brunt sukker
1 hakket løk
1-2 ts chilipulver eller 1 hakket chili
Bland alle ingrediensene i en pose, og legg i kjøttet. Jeg anbefaler entrecote, det er smakfullt deilig kjøtt. La kjøttet ligge natten over, eller i romtemepratur i 3-4 timer.

Orientalsk fiskemarinade
(nok til 1/2 kilo ren fisk)
1 dl soyasaus
1 dl rapsolje
1/2 finhakket løk
1 ts sambal oelek
en halv presset sitron
Bland sammen og mariner fisken i 1-2 timer før grilling/steking
Knallgod dressing til salat, bakt potet, avokado, fersk spinat, endive
1 beger lettrømme
100-150 g. gorgonzola, roquefort eller lignende
3-4 valnøttkjerner
Ost og rømme kjøres i blender til luftig røre, hakk nøttene og ha i.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:23   #4
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Villrisrisotto

1 dl villris
4 ss smør
1 hakket løk
1 presset fedd hvitløk
1 grovrevet gulrot
(evt 1 liten grovrevet squash)
100 g sopp i kvartdeler (gjerne ulike typer)
2 dl naturris
1 1/4 dl tørr hvitvin
4 dl grønnsakbuljong
1 1/2 ts malt koriander
1 ss sitronsaft
40 g valnøtter
litt smør/odelia
salt
pepper

Kok opp 3-4 dl vann, ha i salt og tilsett villrisen. La det småkoke i 35-40 minutter til risen er knapt mør. Hell av vannet.
Smelt smør/olje/blanding i en kjele, tilsett løk og hvitløk og stek blank.
Tilsett gulrot og sopp, og la det koke i 4 minutter. Tilsett naturris og rør godt. Hell vin og buljong over, og la det småkoke i ca 30 minutter til all væsken er trukket inn. LItt og litt er en schlager. Pass på at det ikke koker tørt, for risottoen skal være litt fuktig. Ikke rør noe særlig under kokingen - det vil gi en grøtet konsistens.

Tilsett den kokte villrisen. Bland inn koriander, sitronsaft, valnøtter, litt smør, salt og pepper.
Server med en frisk grønn salat.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:26   #5
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Marinade til laksefilet, makrellfilet eller tunfisk:
1 dl teryakisaus
1 dl tørr sherry
1 ts honning
1 presset hvitløkfedd
1 ts ingefær, fersk revet
Bland alle ingrediensene og la filetene marinere i ca 2 timer. Stek dem kjapt på begge sider og etterstek i ovnen i 10 minutter på ca 200 C. Tunfisken skal bare stekes, ikke etterstekes. Den MÅ være litt rå inni. Server med feks wokede grønnsaker og ris. Eller en salat.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 10:26   #6
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Tunfiskmiddag:
1 fedd hvitløk
1 rødløk i skiver
1/2 brokkoli, bare toppene
1 neve frosne aspargesbønner
1/2 squash i terninger
3 dl eplejuice
2 bokser tunfisk i vann/olje
kvernet pepper
hakket bladpersille
Alle grønnsakene stekes i mediumvarm panne, ha i resten av ingrediensene, server med pasta.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-09-06, 11:55   #7
Pelen
Bør lage seg en tittel selv
 
Pelen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 21.965
Blogginnlegg: 293
Pelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Wow Mim, dette en en tråd jeg kommer å bruke mye!

Pelen er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Emneord
ukemeny, ukemenyer


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:48.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no