Sv: Sukkerinnhold i pålegg ("dåne")
Opprinnelig lagt inn av kisha, her.
Jeg skjønner ikke dette sukkerhysteriet, sønnen min er vokst opp på nugatti og er tynn som en strek. Ikke har han hull i tennene heller.
Jeg kjenner også en mann som nærmer seg nitti og har røykt siden han var femten. Skjønner ikke dette røykehysteriet jeg
Her har vi aldri sunda eller sjokoladepålegg etc, jenta er ganske lita enda og selv liker vi det ikke. Vi spiser utrolig lite syltetøy også (stort sett bare når vi har vafler eller pannekaker), og det syltetøyet vi har er hjemmelaget. Men vi har prim innimellom, det er også ganske bad. Men vi har det ikke hele tida da.
Jeg tror det viktigste er at man er bevisst og tenker igjennom hva man putter i seg og ungene. Av og til kan man "skeie ut" med søtt kliss, men hvis man er bevisst på hvor usunt det er og tenker over hvor ofte man spiser det begrenser det seg ofte selv.
Ellers, som mange andre påpeker, synes jeg ikke det er spesielt oppsiktsvekkende at det er mye sukker i sunda. Det er mer interessant når de "avslører" (det står jo i innholdsdeklarasjonen da) hvor mye sukker som finnes i andre matvarer, som kaviar, leverpostei, ketsjup, sennep, ferdigmat av ulike typer mm, matvarer som vi ofte bruker mer ukritisk enn hapå.
__________________
µ 05 07 07
Sist redigert av My : 09-01-07 kl 21:07.
|