|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bakt hvitløkNoe så fantastisk?! Jeg har fått helt dilla. Det finnes sikkert mange måter å gjøre det på, men min favoritt til nå er å skrelle fedd og legge dem hele i en ildfast form med litt olivenolje og steke dem på 200 grader i ca., en halvtime. De skal bli helt brune, litt seige og smaker søtt og helt vanvittig godt, man kan spise dem som de er. Jeg har dem som tilbehør til alt mulig. Beregn MANGE fedd per person, faktisk gjerne en hel stor hvitløk. Håhå!
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløk
Jeg skreller ikke feddene, bare skjærer toppen av en (eller mange) hele hvitløk, har over god olje og steker i ovnen vel og lenge. Så er det bare å klemme ut feddene når det er klart.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Sær og kresen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkJa, det er kjempegodt.
__________________
You don't have to be black to sing the blues From what I gather all you got to be is blue (Joan Baez) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Sær og kresen
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.587
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkDulter på LilleBulla.
__________________
You don't have to be black to sing the blues From what I gather all you got to be is blue (Joan Baez) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kamerat
|
![]() Sv: Bakt hvitløkJa, det er fantastisk godt. Det må vi ha en dag.
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkOj, takk for gode tips! Claire; det kirsebærtomat-hvitløks-pasta-tipset ditt var helt enestående, må prøves!
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
På opplading
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkMå man ha olje på, eller funker det uten også?
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06 - Museskritt er også skritt. - |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkMan kan sikkert sløyfe oljen, men da bør du kanskje ha bakepapir under så de ikke henger seg fast i formen, jeg vet ikke? Prøv.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløk
Nei, du må ikke ha olje på, men en teskje olivenolje gjør neppe skade selv på en fettfattig diett, om ikke du har tenkt å slenge innpå 5-6 hele hvitløk alene. Det er ikke mye som skal til.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Keep calm and trot on
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.212
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkJa, jeg tipper at om du ikke vil tilsette noe olje, er det lurt å ikke kutte av toppen. da blir det iallfall ikke tørt. Grilling av hvitløk høres nammis ut og.
__________________
Snupsen -05 og Rusket -10 Some people are like a Slinky... not really good for anything, but you still can't help but smile when you shove them down the stairs |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
På opplading
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkDette skal prøves!!!
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06 - Museskritt er også skritt. - |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Metallica!!
|
![]() Sv: Bakt hvitløkJeg skreller heller ikke feddene før jeg baker, men kutter av bunnen.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløk
Jo det var da jeg smakte det for første gang. Dvs. jeg hadde smakt det en gang før men da var de ikke godt nok stekt, tydeligvis. Syntes det var helt fantastisk godt i bursdagen hos deg, men så glemte jeg å lage det på en stund, før jeg hadde det til en svinefilet her en kveld, og etter det har jeg laget det 3 ganger. Er jo SÅ godt! Jeg liker best å skrelle dem først.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
godtemonster
Medlem siden: Feb 2007
Innlegg: 6.359
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Bakt hvitløkVi pleier å bake laksefileter i oven med søt chillisaus og mengder av hele uskrellede hvitløksfedd - det er fantastisk godt.
__________________
Gutta -04 og -07 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|