Sv: Når vi først snakker om plaging av gjess og ender...
Opprinnelig lagt inn av Skvetten, her.
Det jeg prøver å få frem er at det er vel og bra at man får fokus på de eksotiske rettene, men kanskje vi bør starte litt nærmere hjemme desom vi skal kunne påvirke de som bør påvirkes. Nemlig deg og meg, det er få av oss som spiser gåselever like ofte som vi spiser kylling eller biff.
Det er jeg helt enig i. Det er som å akke og oje seg over tyrefekting når langt flere dyr blir mishandlet og dør i transport på vei fra gård til slakteri her til lands. Norske konsumenter har en potensiell stor påvirkningskraft, bare så synd den heller bllir brukt til å avskaffe paprika på grandisen enn å sørge for litt mere etisk mat på bordet. Sistnevnte ville selvsagt bety at vi først må erkjenne hva dyrene må gå igjennom for at vi skal få biffen vår, det er sikkert der skoen trykker.
__________________
Propellen 2005 Stoikeren 2008
|