Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Oppskrifter med ingefær?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 06-12-06, 16:05   #1
AprilRyan
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 2.127
Blogginnlegg: 2
AprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt avAprilRyan har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrifter med ingefær?

Jeg har to oppskrifter som jeg elsker. En hentet fra kokebok, den andre funnet på nettet. Tar de fra hukommelsen nå, mengdeforholdet er det ikke så veldig farlig med:

Scampi

Ca 1 chili med eller uten frø
1 cm ingefær
2 fedd hvitløk
1-2 ss nøytral olje
300 g scampi
sitronsaft
ca 2 ss soyasaus
hakket fersk koriander

Hakk ingefær, chili og hvitløk. Fres litt i pannen med olje før du tilsetter rå scampi og steker et par minutt. Så smaker du til med lime eller sitronsaft, soyasaus og hakket fersk koriander.

Thairett med kylling

1 rød chili
1 ss hakket ingefær
1-2 stang sitrongress
2 fedd hvitløk
1/2-1 dl olje
ca 3 kyllingbryst
3 vårløk
1 liten boks vannkastanjer, skivede
1 liten boks bambusskudd. I strimler hvis du gidder.
1 boks kokosmelk
saften av 1 sitron
soyasaus
hakket fersk koriander

Stek finhakket ingefær, hvitløk, chili og sitrongress (det hvite) i godt med olje. Tilsett strimlet kyllingfilet og fres litt til før du tilsetter hakket vårløk, vannkastanjer og bambusskudd. Hell over kokosmelk og la det putre et par minutt. Til slutt tilsetter du saften av en sitron, godt med soyasaus og hakket koriander.

__________________

AprilRyan er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-12-06, 16:11   #2
Benzo
Teller ned
 
Benzo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.190
Benzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Oppskrifter med ingefær?

Denne er knallgod. Tar selvfølgelig litt tid i og med at alt lages fra bunnen av, men det er det verdt!!

Chicken tikka masala
4 personer

Marinade:
1 1/2 dl yoghurt (helst tyrkisk, gresk eller annen tykk yoghurt)
2-3 ts frisk ingefær, skrelt og fint revet
1-2 hvitløksfedd, pressede
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
2-3 td støtte korianderfrø
½ ts salt
4 ss sitronsaft
ca 750 g kyllingfilet i terninger
8-12 bambusgrillspyd (bløtlegges)

Bland de 8 første ingrediensene godt i en bolle. Legg i kylling og vend dem i marinaden. Dekk til bollen og sett i kjøleskap natten over.

Tre så kyllingbitene på spydene og grill i 5-6 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte.
Det er viktig at de grilles, eller du kan legge dem i langpanne. IKKE stek dem i panna, det bare setter seg fast og smuldrer pga yoghurten.

Masala saus:
2 ss ghe eller olje
2 løk, i tynne skiver
2 ½ cm frisk, skrelt og finhakket ingefær
2 hvitløksfedd, pressede
6 kardemommekapsler, helst grønne, lett knuste
2 ts garam masala krydder
2 ts malt koriander
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
3 dl kremfløte
2ss tomatpuré
4ss vann
½ ts sukker
½ ts salt
Lime

Varm ghe eller olje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett løk, ingefær og hvitløk, og rørstek på middels varme til løken er blank og myk; den skal ikke bli brun.
Tilsett krydder, og stek i 1-2 min til det begynner å dufte. Rør inn kremfløte, tomatpuré og vann. Kok sakte opp, og smak til med sukker og salt. La sausen trekke på middels varme i 10-15 min.
Legg kyllingbitene i sausen og la det trekke på svak varme i 5 min. Smak til med lime.

PS, ikke slump med krydderet, følg oppskriften nøye!! Det er så mange smaker som skal komme frem at for mye av det ene og for lite av det andre kan rett og slett ødelegge den nydelige smaken.

Benzo er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no