Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hvordan får man hjemmebakt brød mindre kompakt?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 18-09-08, 11:28   #1
Tante Sofie
Bladibladiblaah!
 
Tante Sofie sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Kardemommeby
Innlegg: 1.484
Tante Sofie imponerer mange og er sikkert smartTante Sofie imponerer mange og er sikkert smartTante Sofie imponerer mange og er sikkert smartTante Sofie imponerer mange og er sikkert smartTante Sofie imponerer mange og er sikkert smartTante Sofie imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hvordan får man hjemmebakt brød mindre kompakt?

Kok linfrø, kveitekli og vatn, og bruk det i deiga, uansett kva anna du har i, Det gir vanvittig god konsistens!

__________________
05 - 06
Tante Sofie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-08, 11:46   #2
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hvordan får man hjemmebakt brød mindre kompakt?

Opprinnelig lagt inn av Isolde, her.

Jeg pleier å bruke Kenwood eltekrok i ca 10 min. Men skal prøve med mindre i formene. Og lysere brød.

Har prøvd meg på hellebrødet før. Utrolig godt. Men lagde nok det veldig grovt for det ble ikke spist av guttungen.

Kjøpe mer mel i morgen.

Når min datter har en periode der hun hater frø og korn, så kjører jeg korn, nøtter og frø til mel med knivdelen i foodprocessoren. Velg kanskje de grove, men finsiktede (sammalt, fin) typene, og Heliosmelet er stort sett alltid litt finere, mindre ruskete enn konvensjonelt grovmel.

Et litt luftigere brød (med kortere holdbarhet og litt fårligere fryseevne) får du ved å bruke feks 50/50 fin/grov eller kanskje til og med 70/30 fin/grov. (Motsatt av hellebrødet) bruk 6-7 dl væske + olje og kjør til deigen slipper bollen, hev, bak ut, hev igjen og stek i 45 -60 minutter nederst i ovnen på 200 C, litt ettersom hvor hard skorpe du vil ha. brødet skal lyde hult når du banker på det.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no