Sv: Matmuffins med gjær?
Opprinnelig lagt inn av Sue, her.
Nei, altså - jeg har bare prøvd et par jeg har funnet rundt om på nettet når jeg har googlet "matmuffins". Mulig jeg har vært uheldig altså. Jeg kan jo evt søke litt her på FP og finne en oppskrift som flere er fornøyde med og prøve den. (Hvis ikke du har en, da? )
Jeg bruker Stikka/Iset sin og varierer fyllet hver gang. Blir veldig bra altså:
4 egg
8 dl mel (50/50 siktet hvete og mer grov type)
1 beger mager kesam
2 ts bakepulver
litt salt
1-2 dl melk til å spe røren med
1-2 hvitlløksfedd
oregano/timian/persille
Bland sammen kesam, egg, presset hvitløk og krydder. Bland det tørre og tilsett i det våte. Spe med melk til røra blir passe. Den skal være skikkelig tykk, men det skal gå an å røre inn fyllet uten å svette!
Jeg bruker alltid: Skinkebiter, oliven, revet ost eller fetaost, hakket purre.
Ofte har jeg også i: Revet gulrot, mais og/eller soltørkede tomater i olje.
Stekes cirka 20-30 minutter, midt i ovnen 175 grader. Jeg bruker muffinsbrett fra Tupperware, de er litt større enn små papirformer, og jeg får cirka 25 stykker.
Med en gang de er avkjølt, putter jeg (de som er igjen etter prøvesmakinga) i fryseren.
|