Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Din favoritt-suppe?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 09-09-08, 21:23   #21
Arran
Under cover
 
Arran sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.360
Arran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smartArran imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Din favoritt-suppe?

Jeg ble suppesulten av denne tråden, så det ble tomatsuppe etter konseptet se hva en har, sleng det sammen i gryta, kok og jevn med stavmikseren. Evt litt mer detaljert:

En halv kinesisk hvitløk
En boks tomater
Vann
En gulrot
Litt sellerirot
Et par never røde linser
En klatt creme fraiche
En terning kyllingbuljong
Timian, oregano, røkt paprikapulver og chilli

Surr hvitløk i litt olje. Ha i tomater og cirka dobbelt så mye vann som tomater. Tilsett krydder, buljongterning, creme fraiche, et par never røde linser, gulrot og sellerirot i små biter. La koke i 15 minutter før du durer i vei med stavmikseren. Smak til med salt, litt balsamico og mer krydder. Spis.

__________________
My mind is wandering and I can't find it...
Arran er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-09-08, 21:28   #22
Blåbær
Tankefull
 
Blåbær sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Østlandet
Innlegg: 5.944
Blogginnlegg: 59
Blåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din favoritt-suppe?

Denne er nydelig!

Krepsesuppe med dill:
liten boks krepsehaler
1 fledd hvitløk
4 sjarlottløk, finhakket
1 ts appelsinskall
1 liten purre, finhakket
4 ss dill, finhakket
6 dl skaldyrkraft (bruk fiskebuljong dersom du ikke har annet 2 terninger)
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
2-3 ss creme fraiche
salt og nykvernet pepper.

Ha sjarlottløk og olje i gryte og fres lett. Tilsett purre og appelsinskall og rør sammen i ca 1 min. Ha over vinen og kok inn. Ha så i kraft og kok i 5-10 min. Ha så i fløte og dill. Kok opp og bruk stavmikser. Rør i creme fraiche. Krepsehaler brunes lett i pannen med olje og litt hvitløk. La det renne av på ett kjøkkenpapir og ha de oppi suppen rett før servering.

Server med urtebrød/brytebrød.

__________________
Mor til: Sjarmtrollet 04 og Minitrollet 08.

Sist redigert av Blåbær : 09-09-08 kl 21:37.
Blåbær er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-09-08, 21:36   #23
Irma
Ekvilist
 
Irma sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.117
Blogginnlegg: 25
Irma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din favoritt-suppe?

Mulligatawnysuppe med kylling, ost- og urtesuppe og blomkålsuppe (gjerne med hjemmelaget pastinakkchips) er mine favoritter. De ligger i Irmas kokebok, gidder ikke lete de fram akkurat nå. *lat*

Når graviditeten er overstått og matlysten forhåpentligvis kommer tilbake skal søndagssuppetradisjonen innføres igjen. Da er jeg klar for nye oppskrifter!

__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
Irma er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-09-08, 21:38   #24
Blåbær
Tankefull
 
Blåbær sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Østlandet
Innlegg: 5.944
Blogginnlegg: 59
Blåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de flesteBlåbær er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din favoritt-suppe?

Her er mandag suppedag.

__________________
Mor til: Sjarmtrollet 04 og Minitrollet 08.
Blåbær er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-09-08, 21:40   #25
Pelen
Bør lage seg en tittel selv
 
Pelen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 21.941
Blogginnlegg: 293
Pelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme omPelen har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Din favoritt-suppe?

Wow, her var det mye godt!

Pelen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-09-08, 21:47   #26
Palmen
Trøtt
 
Palmen sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 10.564
Blogginnlegg: 178
Palmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtidPalmen har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Din favoritt-suppe?

Tom Ka Gai gjor seg alltid, om vi har den til middag har vi gjerne ris i suppa også.

500 g kyllingfilet
2 bokser kokosnøttmelk (kjøp gjerne kokosekstrakt – bedre kvalitet)
½-1 l vann
1 terning kyllingbuljong
2-3 stk galangal (ca. 5-8 cm)
3-4 cm ingefær
1 stk cummin, eller bruk nok gurkemeie til å få fin gul farge…
3 stk sitrongress
1 ss hakket hvitløk
2 ss fish sauce
3 ts sukker
1 ts shrimp paste
4 løk
2-4 tomater (i båter) (Kan droppes om man synes det blir mer enn nok mat likevel)
10 limeblader (kaffir lime leaves)
En liten bunt søt basilikum (thaibasilikum) (et par stilker eller så)
1 sitron eller lime
Litt hakket chili om du vil ha litt ekstra farge og smak.

Del opp galangal og knus den gjerne med morter.
Knus/bank sitrongress og del i ca 4-5 cm lange biter.
Hakk/knus ingefæren og hvitløken.
Kus/bank cummin (i posen den kommer i, så blir det ikke farge overalt).
Skjær opp løken i store biter (halve båter er bra).
Ha kokosmelk i en gryte og fyll på med vann til konsistensen er bra – tyntflytende, men ikke helt vann. Kan ta ca 50/50 kokosmelk og vann, dersom kokosmelken er god og tykk…
Kok opp kokosmelken med buljongterningen.
Ha i hvitløk, sitrongress, cummin og galangal.
Ha i fish sauce, sukker og shrimp paste.
Legg løken oppi og la det koke opp igjen.
Del kyllingen i litt store biter (opp til 3X3 cm), og ha den i suppa.
La suppa småkoke til kyllingen er gjennomkokt (jeg pleier bare å ta opp en bit og sjekke).
Ha i tomatene, og eventuelt litt chili om du vil.
Finsnitt limebladene, og del opp thaibasilikumen grovt og ha oppi.
Klem sitron- eller limesaft i suppen ved behov.
Smak eventuelt til med mer sukker, fish sauce, eller shrimp paste.

__________________
2006 - 2012 - 2012
Palmen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 09-09-08, 21:58   #27
rajraj
*_*
 
rajraj sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Kjellerlemmen
Innlegg: 5.659
Blogginnlegg: 115
rajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din favoritt-suppe?

Hvis du er fysen på noe godt og kun har litt fløte i kjøleskapet, samt en hage full av ugress, så kan du lage brenneslesuppe. Skikkelig frisk og karakteristisk smak. Kjempegodt.

Cirka 200 gram grønne blader fra brennesle (nå om høsten kan det kanskje bli litt vanskelig, når jeg tenker meg om. Man skal helst bruke friske nyutsprungne blader. ) forvelles lett og hakkes deretter i små biter. Klem ut det meste av vannet i et dørslag. Så legger du bladene i én liter kraft (hønse- eller grønnsakskraft er fint) - evt. buljong. La det putre sammen i 10 minutter. Deretter kan du jevne suppen hvis du foretrekker den litt tykk. La den i så fall koke i ytteligere fem minutter. Så tilsettes et par dl. fløte, salt og pepper, samt en smørklatt. La trekke fem minutter. Voila!

__________________
2007 2010

rajraj er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no