Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Madam Mims gamle ukemenyer

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 14-09-06, 18:36   #1
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Thai-kyllingsuppe

Den tar ca 10-15 minutter å lage.

2 kyllingfileter i små biter
1 gulrot i tynne skiver
1/2 rødløk i tynne skiver
2 fedd hvitløk i små biter
1 sitrongress (fra glass)
2 cm revet ingefær
1/3 hakket chili
1/2 paprika i biter
2-3 sjampinjoner i båter
1 ts koriander (tørket) eller en neve frisk hakket koriander rett før servering.

Ha alt i en gryte og stek et par minutter i en nøytral olje, ha i 1 boks fettredusert kokosmelk, 1/2 liter vann og 2-3 ss fiskesaus, smak til. Kok nudler ved siden av og ha i. Smak til med evt sweet chili saus, litt mer salt/fiskesaus. Server!

Grønne fylte pannekaker:

• 1,5 dl hvetemel
• 1,5 dl sammalt hvete eller 4-kornsbakemel fra Helios
• 5 dl melk
• 1/2 ts salt
• 3 - 4 egg
• en neve spinat (gjerne frossen, men isbitspinaten må tines litt)
• smør til steking
Stek tynne pannekaker og legg dem i en stabel med folie over.

Fyll:
• 7-8 sjampinjonger i skiver
• 1 hakket løk
• 1 fedd hvitløk
• 2 kyllingfileter i små biter
• ½ rød paprika i biter
• litt olivenolje, salt og pepper
• ½ beger creme fraiche

Stek sopp, løk, kylling, paprika og hvitløk i en panne, krydre og ha over creme fraiche. Ha evt i litt mer hvis blandingen virker tørr. Ta pannen av varmen og finn frem pannekakestabelen. Legg en skje eller to med blandingen på pannekaken, brett inn alle sidene og legg pannekakepakken på en bakepapirdekket bakeplate. Gjør slik til alt fyllet er brukt opp. Strø litt revet ost over pannekakene og gratiner i ovnen på 220 °C i 10 minutter. Server med grønn salat (trippelsalat, for eksempel, med cherrytomater, olivenolje og balsamico)

Stekt laks med fennikel og epledressing.

Stek laksefileter i panne, med salt og pepper. Legg dem i en ildfastform og stek dem i 200C i 20 min. Server med naturris eller basmatiris, dampet fennikel og en saus av et grønt syrlig eple skrellet og delt i bittesmå terninger, 1/2 boks lettrømme, saften av en 1/2 sitron, litt sukker, salt og pepper.

Oksehaler med sitronpoteter (stjålet fra Yngve Ekern)

Jeg vil slå et slag for billig og godt kjøtt, oksehale, bog og annet grytekjøtt med ben smaker kjempegodt og er billig. Alt kjøttet trenge for å bli basis for et kjempegodt måltid er tid. 2-3 timer i gryte eller under folie i ildfast form i ovnen.

Kjøttet blir her servert med sitronstekte mandelpoteter.

  • 2 kg oksehaler (evt grytekjøtt med ben)
  • 1 løk
  • 1 laurbærblad
  • 2 nellikspiker
  • ½ flaske rødvin , kan byttes ut med vann, 1 klype sukker og ørlite balsamicoeddik
  • 1 ss salt
  • 1 ss nykvernet pepper
  • noen kapers, etter smak
  • ¾ kg mandelpoteter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron, det finrevne skallet og saften
  • 1 ss salt
Skjær bort det du finner av synlig fett på halebitene. Ha litt smør og olivenolje i en romslig kjele. Ha i halebitene og brun lett. Skrell løken og ha i og nellikspikerne. Ha den i kjelen. Hell på rødvin og kaldt vann/ bare kaldt vann til det dekker, og tilsett salt og pepper.
La det småkoke i rundt to timer, til kjøttet løsner fra bena. Ta ut oksehalene og kok resten av kraften videre til den tykner noe. (Hvis du skal lage suppe av en del av kraften, bør den ikke kokes videre.)
Skrubb potetene og skjær dem i skiver. Fordel dem i en romslig ildfast form og vend dem sammen med olje, salt, sitronskall og saft. Stek dem på 200 grader i 45-50 minutter, til de er møre og gyldne.

Plukk kjøttet av bitene og ha kjøttet tilbake i den tyknede kraften og varm opp sammen med kapers. Smak til med litt mer salt, masse pepper og litt sitronsaft.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-09-06, 18:36   #2
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

BARNEKYLLING

Indiskinspirerte kyllingvinger til de små (kyllingvinger av typen rå, frossen og ubehandlet får man ofte på tilbud på OBS og lignende)

1,5 kg kyllingvinger, tinte
1 ss salt
4 store, grønne syrlige epler
ca. 2 ss karri
ca. ½ dl soyasaus av Kikkoman-typen
litt soya- eller rapsolje

Tørk kyllingvingene med kjøkkenpapir. Ha på salt og gni det godt inn i skinnet. Fordel en liten skvett olje i en langpanne og ha vingene oppi.
Riv eplene grovt på rivjern og ha epleraspet i et dørslag el. Prøv å presse ut mest mulig væske. Ha det over i en bolle, dryss på karri, hell på soyasaus og bland det sammen.
Bland eple- og karriblandingen med kyllingvingene i langpannen, bruk hendene. Fordel så vingene jevnt utover i pannen.
Stek vingene i ovn på 200 grader til de er møre og godt brunet- ca 30 minutter, snu litt på dem et par ganger underveis

DIP
1 beger yoghurt naturell
1 ts malt spisskummin/"jeera"
1 fedd hvitløk
litt salt
litt sitronsaft
litt mynte, frisk eller tørket

Press eller knus og finhakk hvitløken. Rør hvitløken, samt spisskummin, salt, sitronsaft og mynte ut i yoghurten. La den stå en stund slik at smakene får trekke inn.
Server med yoghurten som dip, sammen med nanbrød eller loff.

Fiskegrateng
600 g torskefilet
3 ss smør
3 ss hvetemel
½ l melk
salt, pepper
muskat
200 g makaroni, gjerne fullkorn
2 eggeplommer
2 eggehviter
1-2 never knust kavring/brødrasp/griljermel
Skjær torskefileten i terninger. Varm smør i en kasserolle og tilsett hvetemel. Spe med melken under omrøring til en glatt saus. Ta sausen til side og rør inn eggeplommene. Smak til med salt, pepper og muskat. Kok makaroni. Sil av vannet. Ha makaron og fisken i en smurt ildfast form , hell sausen over og bland forsiktig. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i blandingen. Strø brødrasp over og stek i ca 30 minutter på 200 ºC.I mens koker du poteter, rasper gulrøtter (hell gjerne over litt appelsinjuice eller saften av en appelsin, og strø over noen rosiner) og smelter smør. Jeg liker smøret best når det er litt brunt, men hver sin smak.

Mims Middagspai:

ca 3 dl hvetemel
1 dl sammalt hvetemel
en real smørklatt
+ kesam til fast deig
havsalt

arbeid sammen deigen, ta den rett i paiformen, og sett formen i frysen mens du setter ovnen på 200, og lager fyllet. Etter 10 min i frysen setter du paien i ovnen og blindsteker i 15 min. Etter tips fra et hefte om Kesam penslet jeg paiskallet med litt eggehvite (skill ett av eggene, før du mikser alt sammen igjen til eggeblandingen). Da holder bunnen seg sprø.

Fyll:
1 pk skogsbacon i biter/evt to kyllingfileter i biter
1 liten rødløk i strimler
1/2 pakke ferske aspargestopper
noen små brokkolitopper
Stekes i panne uten fett

Hadde dette i paiskallet, i tillegg til en liten pakke apetina fetaost med hvitløk og oliven. litt revet ost, 4 sammenvispede egg, litt matfløte, salt og pepper, en neve halve cherrytomater, 20 min i ovnen.

Salat av hjertesalt, tomater, agurk i biter og dressing av litt olivenolje, skall av en revet sitron, sitronsaft, salt og pepper.

Paien kan lages dagen før og lunes mens du lager salat dagen etter.

Mims kjappe pitabrød med kylling og salat.

2 kyllingfileter i små biter, stekt med 1 ts paprikapulver, 1/2 hakket chili, 2 fedd hvitløk, 1 løk, salt. Når kyllingbitene få stekeskorpe hadde jeg over bittelitt vann og la det koke inn, det gjør kyllingbitene veldig saftige. Litt crispisalat, cherrytomater delt i fire, mais og paprika i små biter, rømme eller kesam. Kjapt, sunt og lettvint


Madam Mims nydelig lammegryte.

Stek 1 kilo oppdelt lammebog (med bein) i en stor jerngryte i litt smør og olje. Vend litt på bitene så de ble brunet på alle sider, sider. Ha i tre løk, skrellet og delt i to, 6 hele fedd hvitløk, to gulrøtter i store biter, 2 laurbærblad, 1/4 potte rosmarin i hele kvister, 1 dl rødvin og vann til det dekker kjøttet. Kok på svak varme (husk å skumme) i 2-3 timer. Plukk opp kjøttet og sil kraften.

Skjær kjøttet i passe biter, lag saus med litt smør, mel og spe med kraften, smak til med salt, pepper, fransk sennep og ha i lammebitene.

Lag rotmos av kålrot, gultor, poteter og sellerirot, litt smør og fløte og pepper og salt, og server med dampet brokkoli og tyttebær.

Mims Mexicanske festmåltid til (minst) 6
to store pakker fajitas varmes i ovnen inni folie

Fyll 1)
400 svinefilet eller annet strimlet svinekjøtt stekt på sterk varme, skru ned når et er blitt brunt, ha i en hakket vårløk og en neve hakket koriander, 1 ts spisskummin, 1 ts paprika og og bittelitt salt. Stek videre på svak varme til det er gjennomstekt.

Fyll 2)
400 g karbonadedeig stekes med 1/2 hakket løk og 1 boks bønner, ha i 2 ss tomatpure, en kopp vann, 2 ts spisskummin og salt etter smak.

(man kan evt lage et kyllingfyll istedet eller i tillegg)

Ostesaus:
2 fess hvitløk, 1 hakket løk, 2 bokser hermetiske tomater kokes opp. Ha i 1-2 ts spisskummin, 1 hakket chili uten frø, litt salt, 1 ss sukker, litt pepper og kok inn i 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn 1 boks philadelphia og 200 g revet cheddar. ha i en neve hakket koriander, og la gryten stå på svak varme. Viktig med slipp-belegg i kjelen!

Guacamole:
2 avocado, 2 ss rømme, 1 fedd hvitløk, 1 neve persille, litt korander og 1 vårløk moses med stavmikser.

I tillegg: salat, tomater og agurker i biter, rømme.

Da er det bare å ta seg en fajita, smøre på med masse ostesaus, ha på kjøtt, grønnsaker, guacamole, rømme etc og ete seg sprekkmett!

Mims Moussaka
2 fedd hvitløk
1 løk i småbiter
400 g lammedeig
4 poteter i skiver
1/2 aubergin i skiver- delt i to
1/2 squash i skiver delt i to
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
frisk mynte
frisk rosmarin
salt og pepper

Blanket løk og hvitløk i litt olivenolje, brunet kjøttet (utmerket kjøtt fra kjøttbutikken, smakfullt og helt uten salt og vann)
Deretter hadde jeg i grønnsakene, tomater og tomatpure, krydret, og lot det hele koke mens jeg lagde ostesaus av litt smør og mel, noen dl melk, salt og pepper, hadde i en neve raspet ost.
I en ildfast form tømte jeg lamme-tomat-grønnsakblandingen, strødde en liten pakke apetina feta med paprika over, hadde ostesausen på toppen og gratinerte i ovnen i 30 min. Serverte med grønn salat.

Fylt ovnsbakt ørret

Fyll en hel ørret hakket vårløk/purre, øko sitronskiver, hakket dill, salt og pepper, pakk i folie og stek den på 190 C' i 55 minutter.

Server med kokte økopoteter, dampet brokkoli, dampede sukkererter dampede gulrotskiver (lettsaltet kokende vann, litt smør, kok grønnsaken i ca 2-3 minutter, sil og server)
urterømme av lettrømme med div hakkede urter: feks persille, timian, dill, gressløk, + salt, pepper, sukker og litt sitronsaft

Gode muffins

200 g hvetemel
90 g smeltet smør
2 ts bakepulver
2 ts salt
80 g raspet gulrot
60 g raspet søtpotet (kan erstattes av gulrot)
125 g raspet cheddar
1, 3 dl melk
1 lett vispet egg.

Alt blandes, sett med to skjeer 12 muffins enten i store former eller rett på smurt plate. Stekes 25-30 minutter på 175 C.

Serveres varme med div ost. Særlig godt med krydderoster og andre smakssterke oster.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-09-06, 18:37   #3
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Vet dere ikke hva syletøy er?

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-09-06, 18:40   #4
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.638
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Vet dere ikke hva syletøy er?

Er det sånne klær man tar på seg når man har blitt syltynn og skal ut og vise seg frem? :haraldriværtsyltynn:
(Unnskyld for å skrive tull i den fine tråden din. Du er veldig flink og sånn.)

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-09-06, 19:09   #5
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.

Er det sånne klær man tar på seg når man har blitt syltynn og skal ut og vise seg frem? :haraldriværtsyltynn:
(Unnskyld for å skrive tull i den fine tråden din. Du er veldig flink og sånn.)

Nå skal du passe deg, ellers modder jeg! Er du ufin?

Og ja, det er sånn veldig dyrt tøy som gjør deg kjempetynn. Du får kjøpt det brukt av Angelique.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-06, 10:47   #6
Jessica
Pauset
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: for mye skog her... vil ut mot havet
Innlegg: 6.122
Blogginnlegg: 361
Jessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtidJessica har en fantastisk fremtid
Standard

Oj.......



Gir du ut kokebok snart Madam Mim?

Jessica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-06, 10:58   #7
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Opprinnelig lagt inn av Jessica, her.



Gir du ut kokebok snart Madam Mim?

det er en av drømmene mine, det. Og starte en reell "husmorskole". En type kurssted der jeg kan lære folk å lage god og sunn hverdagsmat, markedsføre øko-fra-bunnen-filosofien min og la folk slappe av, lage boller og nyte naturskjønne omgivelser. Jeg har tomt.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-06, 10:49   #8
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.638
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Opprinnelig lagt inn av Madam Mim, her.

Nå skal du passe deg, ellers modder jeg! Er du ufin?

Og ja, det er sånn veldig dyrt tøy som gjør deg kjempetynn. Du får kjøpt det brukt av Angelique.

Ja, jeg tror nok jeg ville[/måtte] være kjempetynn hvis jeg skulle ta på meg Angeliques brukte tøy.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar

Emneord
ukemeny, ukemenyer


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:12.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no