Sv: Hva gjør du for å holde matbudsjettet nede?
Mitt heteste tips er å spise før man handler, da unngår i alle fall jeg masse impulskjøp som jeg normalt ikke ville kjøpt. Vi planlegger middager i en uke, og ukeshandler. Vi må fylle opp litt underveis, oftest frukt, og det blir stort sett tatt på nærbutikken med sånn ca fem hundre varer i sortimentet. 
Jeg prøver å unngå å ukeshandle på Ultra altfor ofte, for da går det mye penger. Der kan man jo virkelig gå bananas. Etter at vi begynte ukeshandling på Rema har vi spart mye penger! De samme varene til mye lavere pris. Det vil si - det er jo en del varer som ikke finnes i sortimentet, så innimellom må vi handle på Ultra uansett.
Jeg leser på etiketter, og velger gjerne First Price om det er mulig - f.eks poser med løk. Da får du en kilo rødløk til åtte kroner, fremfor to løk i strømpe til femten kroner. Så sparer man litt avfall også. Men jeg er ikke villig til å gå ned i kvalitet for å få det billig, altså. Vi bruker veldig lite ris og pasta, og ren kjøtt og fisk blir jo gjerne litt dyrt. Dermed må jeg spare på andre områder. Jeg følger med på tilbud, og kjøper f.eks tre kilo ost når det er på tilbud. Da holder det en måneds tid her. (Har ostespisere av rang!)
Jeg lager matpakke/lager mat på jobben for å unngå å spise ute. Vi har drikkeflasker til alle mann, så alle tar med seg vann hjemmefra. Så prøver jeg å være flink å bruke opp restemat, slik at minst mulig blir kastet.
__________________
In vino veritas
|